BEZBRIŽNO NA MORE: Održana predavanja za buduće spasioce na riječkim plažama

BEZBRIŽNO NA MORE: Održana predavanja za buduće spasioce na riječkim plažama

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija (Ivana Ivanovic/PIXSELL)

Predavanja su održana u sklopu tečaja za osposobljavanje spasilaca koje provodi Hrvatski Crveni križ na bazenima Kantrida u Rijeci

Proteklih dana Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske organizirao je dva predavanja na temu “Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama“. Predavanja su održana u sklopu tečaja za osposobljavanje spasilaca koje provodi Hrvatski Crveni križ na bazenima Kantrida u Rijeci.

Predavanja “Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama“ održao je Dario Tonković, policijski službenik Odjela prevencije, koji je prisutne educirao o pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta, načinu počinjenja kaznenih djela krađa i kaznenih djela na štetu maloljetnika te ih posebno uputio u postupak prijave u slučaju počinjenja navedenih djela i pronalaska sumnjivih predmeta.

Tijekom predavanja, 18 budućih spasioca upoznato je i s policijskim poslovima i važnosti suradnje s policijom budući da se u svakodnevnom radu mogu susresti s različitim nezgodama pa im je pomoć policije neophodna. Zbog toga je preventivno djelovanje i pravodobno upoznavanje s mogućim opasnostima način za sigurnu i djelotvornu provedbu spasilačke aktivnosti.

Inače, osposobljavanje pripadnika spasilačkih službi, Hrvatski Crveni križ organizira svake godine s partnerima u kojima i policija redovito sudjeluje, a u cilju sigurnosti svih kupača, odnosno, turista koji borave na plažama Jadrana.

Komentari