BLOGER KRULE O „UKIDANJU“ POVIJESTI: „Pa nije život pub kviz krutej..o!“

BLOGER KRULE O „UKIDANJU“ POVIJESTI: „Pa nije život pub kviz krutej..o!“

- in Lifestyle
Jadranko Hodak, poznatiiji kao Bloger Krule (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

„Inače odete kod automehaničara pa umjesto o cijeni i kvaru prvo pričate o reljefu?… Matji Gubcu?… piramidama je…im i egipatskoj kulturi?“, zgraža se Krule

Bloger Krule na svojoj je Facebook stranici „Obrana i zaštita od gluposti“ reagirao na „pobunu“ jednog dijela akademske zajednice na dualni model obrazovanja baziran na ideji kako u strukovnim školama treba „pripremiti mlade ljude za učinkovito obavljanje poslova na konkretnim radnim mjestima“.

Prema tom modelu neki predmeti postaju izborni, poput povijesti geografije, biologije, fizike i kemije. I dok se profesori navedenih predmeta, ali i dio i javnosti bune, ministrica Blaženka Divjak tvrdi: “Ništa nije dodavano, niti je nešto ukinuto, nego se izradio novi kurikulum po dualnome modelu”. (OVDJE)

Evo što o tome misli Bloger Krule. Njegov status na tu temu prenosimo u cijelosti:

Ukidaju (odnosno smanjuju obim) predmete u strukovnim školama… poput povijesti i zemljopisa… pa se sveopća zajednica počela zgražati. Govore da je to stvar opće kulture a istovremeno diljem interneta svi vrište kako ne mogu naći vodoinstalatera… keramičara… zidara… tesara…

Vas brine opća kultura druge osobe? Vi idete cestom pa se sa svakim upoznate pa pričate o svemu? Jel vi oćete da vam se ta jebena keramika zaljepi ili koji kurac? Inače odete kod automehaničara pa umjesto o cijeni i kvaru prvo pričate o reljefu?… Matji Gubcu?… piramidama jebenim i egipatskoj kulturi? Ajmo, koji je glavni grad Mozambika? Država od 23 000 000 stanovnika. Znate li?

Dižete se ko zadnji leševi u 6 u jutro, radite cijeli jebeni dan, dolazite kući u 6 navečer… gledate kako vratiti kredit… kako djeci dati za marendu i odvesti ga na trening a imat za gorivo… platiti režije… i još vas stigne jebat to što u strukovnim skolama smanjuju obim povijesti, zemljopisa, fizike… pičke materine… pa koji je vama kurac? Pa nije život pub kviz krutejebo.

Eto imam gimnaziju… imam i građevinski fakultet… ne znam koje se godine Matija Gubec priključio na fejsaru i osnovao grupu “Saćemo im jebat mater”… nit mi je predmet Sociologija na građevinskom fakultetu otvorio ikakve vidike… nit znam glavni grad Mozambika. Jel vam treba izgraditi kuću od temelja do krova, “ključ u ruke”?… nekome zgradu?… cestu?… sportsku dvoranu?… septičku?… tu sam krutejebo!!!

Jebli vas više fjordovi, crkveni raskoli, seljačke bune… pustite djecu da razvijaju vještine. Ne drže jednu Njemačku firme ka mercedes i bmw nego 70 % malih obrtnika….

… uostalom, državu nam vode ljudi koji su krem de la krem pameti pa smo evo dogurali do puno spomenute nam pičke materne“, zaključuje Bloger Krule u svom statusu.

Komentari

Facebook Comments