BRAVO, DIVNI LJUDI: Za Lorenu, prvu djevojčicu u Europi sa sraslim čeljustima uspjelo se skupiti potrebnih 30.000 eura!

BRAVO, DIVNI LJUDI: Za Lorenu, prvu djevojčicu u Europi sa sraslim čeljustima uspjelo se skupiti potrebnih 30.000 eura!

- in Lifestyle, Zdravlje

‘Nema riječi kojima bismo mogli dovoljno izraziti zahvalnost svim znanim i neznanim ljudima koji su nam kroz različite oblike pomoći izašli u susret u spašavanju života naše Lorene’

Lorena Amidžić, prva djevojčica u Europi sa sraslim čeljustima, zahvaljujući svim ljudima velikog srca u Hrvatskoj ipak će dobiti prijeko potrebnu operaciju!

Danas je sa svojim roditeljima krenula u Austriju gdje će joj vrhunski europski tim razdvojiti čeljusti i spasiti joj život.

“Nema riječi kojima bismo mogli dovoljno izraziti zahvalnost svim znanim i neznanim ljudima koji su nam kroz različite oblike pomoći izašli u susret u spašavanju života naše Lorene, jer svaka je donacija, pa i ona najmanja, bila korak bliže k našem cilju da ju odvedemo na spasonosni operativni zahvat”, kazala je Lorenina majka Anamarija Vidmar Amidžić za Glas Slavonije.

Dobri građani Hrvatske, uspjeli ste skupiti preko 30.000 eura u prvih 48 sati – svotu koja će pokriti Loreninu operaciju u Linzu, kao i putovanje i boravak njezine obitelji tijekom liječenja.

S druge strane, HZZO kojemu je Lorenina majka slala apele već nekoliko puta, do dan-danas se nijednom nije oglasio s povratnom informacijom.

POMOĆ ZA LORENIN OSMJEH!Molimo sve koji mogu donacijom pomoći našoj Loreni.Lorena je rođena s desnostranom koštanom…

Posted by Tomislav Karin on 3. studenoga 2017

Ovaj slučaj prvi je u europskoj, a tek 25. u svjetskoj medicini i poznat je kao kongenitalna fuzija maksile imandibule desno. Šanse za preživljavanje bez operacije gotovo su nikakve. Loreni u hranjenju pomaže ugrađena sonda, dok spava mora biti isključivo u povišenom bočnom položaju, a svako jače povraćanje ili čak prehlada mogu biti kobni, pojašnjava Glas Slavonije.

“Svjesni smo da je pred Lorenom težak i kompliciran zahvat, koji će biti tek prvi u nizu zahvata i rehabilitacija da bi ona mogla normalno živjeti, no optimistični smo, vjerujemo i nadamo se najboljem. Osim toga, i Lorena je veliki borac i do sad je već pokazala da unatoč vrlo kompliciranom životu uz sondu želi živjeti i čvrsto vjerujemo da ćemo se do Božića vratiti kući s djetetom koje će konačno dobiti priliku za normalan život”, kazala je Lorenina majka.

Hitan zahvat i liječenje počinje 1. prosinca.

Loreni i njezinoj obitelji želimo svu sreću!

Vijesti.hr
Foto: Facebook / Tomislav Karin

 

Komentari