BUVLJAK SELI NA TRŽNICU BRAJDA! Ali dobit će potpuno novo ruho i strogi termin održavanja

BUVLJAK SELI NA TRŽNICU BRAJDA! Ali dobit će potpuno novo ruho i strogi termin održavanja

- in RIJEKA I REGIJA
Photo: Goran Kovacic/VLM/PIXSELL

Na prostoru Tržnice Brajda postavit će se 33 drvena štanda na kojima će se nedjeljom moći izlagati i prodavati roba po simboličnoj cijeni najma od 10 kuna

Nakon što je sajam rabljenih stvari i automobila na Preluku otišao u povijest a prijedlog sajma na mostu kod Hotela Continental nije naišao na razumijevanje i odobravanje velike većine građana Rijeke, pred gradonačelnikom se našao novi prijedlog lokacije riječkog buvljaka kojeg su izradile stručne službe trgovačkog društva Rijeka plus d.o.o.

Već od ove nedjelje, 30. rujna, u vremenu od 7-14 sati održat će se prvi organizirani buvljak – prodajni sajam rabljenih stvari – na lokaciji Tržnice Brajda, ali sada po novim pravilima čije će poštivanje nadzirati komunalni redari.

Novost je da se izlaganje i prodaja rabljenih stvari više neće smjeti odvijati na nogostupima i drugim za to nepredviđenim mjestima već isključivo na štandovima (njih 33) koja će za tu priliku biti postavljeni na prostoru tržnice i iznajmljivati se zainteresiranima po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Sve će se odvijati do 14 sati kada korisnici štandova moraju raspremiti stvari, štandovi se uklanjaju a prostor tržnice svi moranju ostaviti u istom stanju kakvim su ga i zatekli.

Direkcija za komunalno redarstvo će, sukladno svojoj nadležnosti i u suradnji sa djelatnicima trgovačkog društva RIJEKA plus d.o.o., voditi računa da se izlaganje ne obavlja izvan štandova i izvan označenog prostora, zatim izvan utvrđenog vremena izlaganja ter da izlagači uklone otpad. U slučaju potrebe podnosit će prijave nadležnom tijelu za slučaj izlaganja radi prodaje zapakiranih proizvoda i poduzimati druge propisane mjere.

Na ovaj način pomireni su potreba izlagača i jedne skupine građana za ovakvim načinom kupoporodaje rabljenih stvari te Grada koji cijeli taj proces želi staviti u uljuđeni i urbanim uvjetima življenja primjereniji okvir.

VIDEO DANA: 

Komentari

Facebook Comments