ČAŠA PUNA ZDRAVLJA: Želite li uživati u jeseni bez kihanja, kašljanja i crvenog nosa?

Na našu sreću, priroda se osim za sebe, pobrine i za nas. U jesen nam servira vitaminsku bombu skrivenu u tamnoplavim grozdovima

Vinograd ste obrali, vino napravili i sada je vrijeme da uživate u grožđu. Među mnogim prednostima ovog voća je i ta da dulje od ostalog ostaje svježe, ukolko ga pravilno čuvate u hladnjaku.

Želite li očistiti svoje tijelo od tokisna predlažemo vam da jedan cijeli dan jedete samo grožđe, a dan prije toga malo laganije obroke.

No, da ne skrećemo s teme, mi vam danas donosimo jednostavan recept za hranjiv i vitaminima bogat smoohtie koji osim što odnosi prehladu, odnosi i suvišne kilograme jer potiče probavu. Prednost smoothieja je ta što će bledner ‘samljeti’ koštice grožđa i ‘sažvakati’ opne, umjesto da to čine vaši zubi. U košticama i opni se krije gotovo svo nutritivno bogatstvo grožđa.

Ovo je količina za tri čaše smoothieja:

2 grozda crnog grožđa
šaka badema
žličica sezamovih sjemenki
žličica gorkog kakaa
2 suhe smokve
jabuka ili kruška
čaša vode

Operite grožđe, bobice skinite s peteljke i stavite u blender. Dodajte bademe, sjemenke, kakao, smokve i voćku te miksajte na jajjačem stupnju kako bi se samljele sjemenke grožđa. Nako 45 sekundi (otprilike, ovisi o blenderu koji imate) dobit ćete glatku kremu koja je gusta kao tekući jogurt.

Okus smoothieja nama je fantastičan, a nadamo se da će se i vama svidjeti. Ukoliko imate samo grožđe, ne morate odustati od miksanja. I to smo porbali. Ubacite ga u blender, vodu ne morate dodavati i upogonite stroj – opet na najjače. Dobit ćete kremasti napitak, malo trpkijeg okusa.

U svakom slučaju, jesen je pravo vrijeme za uživanje u grožđu! Zobajte ga ili ispijajte u smoothieju, kako vam volja. Sigurni smo da će vam ojačati tijelo i duh pa ćete zdravi piti vino na svetog Martina.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari