„ČINJENICE ĆE BITI IZNENAĐUJUĆE“: Počelo suđenje Chiari Pašić i pomagačici za ubojstvo trogodišnjeg sina

„ČINJENICE ĆE BITI IZNENAĐUJUĆE“: Počelo suđenje Chiari Pašić i pomagačici za ubojstvo trogodišnjeg sina

- in Crna kronika
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

‘Istina je nešto drugačija nego što se dosad iznosilo u javnosti’, kazao je odvjetnik Davor Štorga

Na Županijski sud u Puli uoči početka suđenja Puljanki Chiari Pašić (32) i maloljetnici za teško ubojstvo Chiarinog sina, trogodišnjeg Denisa Pašića, stigli su njihovi branitelji Davor Štorga i Pavle Peršić.

Ubrzo su, oko 9.30 sati, na sud stigli i roditelji optužene maloljetnice.

Za danas je predviđeno ispitivanje troje svjedoka.

Odvjetnik Štorga je na upit novinara odgovorio da će obranu temeljiti na činjenicama. Upitan za pojašnjenje kazao je da je istina nešto drugačija nego što se dosad iznosilo u javnosti.

“Činjenice će zasigurno biti iznenađujuće”, kratko je kazao Štorga, istaknuvši još jednom da je postupak zatvoren za javnost, prenosi Glas Istre.

Suđenje će se odvijat iza zatvorenih vrata radi zaštite optuženice mlađe od 18 godina. Prijeti im kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora između 21 i 40 godina. Zakon propisuje i to da kaznu dugotrajnog zatvora nije moguće izreći optuženoj mlađoj maloljetnici.

Prema optužnici, pomahnitala majka i maloljetnica, koja je u vrijeme zločina imala tek 14 godina, dječaka su ugušile zajedno i dogovorno u Chiarinu stanu u Akvilejskom prilazu u Puli.

Podsjetimo, nakon što se uvjerila da je mrtav, uz pomoć maloljetnice, Chiara Pašić umotala je Denisa u dekicu. Njegovo tijelo stavile su na dječja kolica i odvezle ga do obale u uvali Mandrač. Budući da je bio mrak, maloljetnica im je put osvjetljavala mobitelom. Chiara i pomagačica ušle su u more s dječakovim tijelom te ga ostavile nekoliko metara od obale. Na povratku su se riješile kolica i dekice, koju su odbacile unutar napuštene vojarne.

Chiara Pašić, u namjeri da oteža istragu, pola sata poslije ponoći došla je u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak mališana, a dan kasnije se slomila i ipak priznala zločin te sama odvela policiju do dječakova tijela.

Dječakov otac Rešid Pašić iz Velike Kladuše u vrijeme ubojstva bio je u zatvoru. Izdržavao je trogodišnju kaznu jer je pretukao Chiaru i njezina ljubavnika nakon što ih je uhvatio u krevetu.

“On je želio pratiti suđenje, ali rekli smo mu da to ne traži jer ne želimo da mora gledati i slušati što su sve radile djetetu. Mi planiramo doći 26. veljače, kad će cijeli tjedan biti ročišta”, rekla je teta ubijenog mališana Kadifa Pašić. Dodala je da će svaka kazna Chiari za njezin zločin biti premala i da dijete njima nitko ne može vratiti, prenosi 24 sata.

Vijesti.hr

Komentari