DENTALNI TURIZAM Hrvati po jeftinije zubarske usluge idu u BiH i Srbiju, ušteda se broji u tisućama kuna

DENTALNI TURIZAM Hrvati po jeftinije zubarske usluge idu u BiH i Srbiju, ušteda se broji u tisućama kuna

- in Lifestyle, Zdravlje
Foto: Ilustracija (Robert Anic/PIXSELL

Hrvati po jeftinije zubarske usluge idu u BiH i Srbiju, dok stranci iz Australije, Švicarske, Slovenije i Italije dolaze nama

Usluge stomatologa u Srbiji i BiH gotovo su tri puta jeftinije nego u Hrvatskoj. Za veće zahvate, koji traju tjedan ili dva, većina stomatoloških ordinacija u Novom Sadu, primjerice, osigurat će vam i smještaj i hranu, a dočekat će i pacijenta u beogradskoj zračnoj luci i odvesti ga stomatologu, što je uračunato u cijenu, piše 24sata.

BiH još ne nudi smještaj, no privatnih stomatologa ima u gradovima blizu granice, pa se nakon zahvata, liječenja i svega što se radi prije stavljanja navlaka ili mosta može ići kući te ponovo vratiti dovršiti proceduru. Stomatolozi u BiH nude besplatne usluge koje prethode većim zahvatima, poput mijenjanja navlaka, a vađenje zuba i liječenje uračunati su u cijenu navlaka.

“U Hrvatskoj su tražili 35.000 kuna da mi ‘srede’ gornju čeljust. Dentalni kirurg u Bosni rekao je da neke stvari, poput ugradnje implantata ili dogradnje kostiju, koje su mi naši predložili, uopće nisu potrebne. Navlake za 12 zuba platila sam 6700 kuna”, rekla je čitateljica oduševljena uslugom u Bosni i Hercegovini.

“Cijene materijala koje koriste stomatolozi u Hrvatskoj i Srbiji su iste. Kao i opreme. U Srbiji je jeftiniji najam prostora za ordinaciju, a i cijena rada je niža”, rekla je doktorica dentalne medicine Sanja Vuić o razlikama u cijeni.

Hrvati po jeftinije zubarske usluge idu u BiH i Srbiju, dok stranci iz Australije, Švicarske, Slovenije i Italije dolaze nama, najčešće zbog implantata i protetike. Dentalni turizam najrazvijeniji je u Istri, Rijeci i Opatiji, a ima ga i u Zagrebu i Splitu, piše 24sata.

Vijesti.hr

 

 

Komentari