FATALNI ZAVOJ: U automobilu riječkih registracija poginuo suvozač

FATALNI ZAVOJ: U automobilu riječkih registracija poginuo suvozač

- in Crna kronika

Sletjeli s ceste i udarili u stijenu. Suvozač na mjestu poginuo, vozač teško ozlijeđen

Sinoć oko 22,30 sati na području Buzeta dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak upravljao automobilom Citroen Saxo, riječkih registarskih oznake, iz smjera Ponte Portona u smjeru Buzetu.

Zbog neprilagođene brzine kretanja, vozač je u lijevom nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad automobilom te udario u smjerokazni stupić, prometni znak, a potom u stijenu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 56-godišnji putnik iz automobila, a vozač je prevezen u riječku bolnicu gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije OB Pula radi obavljanja obdukcije. Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je PU Istarska na svojim stranicama.

Fotografiju ustupio Glas Istre

U vrijeme nesreće na cesti su uvjeti bili prilično loši zbog magle i velike vlage, odnosno mokrog i skliskog kolnika. Velika je vjerojatnost da vozač uopće nije primijetio zavoj već je produžio ravno i udario u stijenu koja se nalazi uz rub ceste. Od siline udarca desnom stranom vozilo se zarotiralo i vratilo na kolnik te je ostalo okrenuto obrnuto od smjera kretanja, piše Glas Istre.
Vijesti.hr
Foto: Glas Istre

VIDEO DANA:

Komentari

Facebook Comments