FINA UPOZORAVA: Ne otvarajte lažne mailove o nepodmirenom dugovanju!

FINA UPOZORAVA: Ne otvarajte lažne mailove o nepodmirenom dugovanju!

- in Vijesti
Foto: Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

FINA upozorava kako se u spornom mailu radi o prevari, a njihovo upozorenje prenosimo u cijelosti

Više građana dobilo je od FINA-e upozorenje o nepodmirenom dugovanju u obliku maila naslova “Nepodmireno dugovanje #4806”, no u Fini ističu kako je u pitanju prijevara.

Upozorenje Fine prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom ‘Nepodmireno dugovanje #4806’, sljedećeg sadržaja:

‘Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od šest mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem’.

Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog podrijetla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internetske domene fina.hr”, stoji u upozorenju Financijske agencije.

Vijesti.hr

Komentari