(FOTO) ANIMALEX: ‘Navijajte i veselite se, ali za boga miloga, ne bojajte životinje i ne izlažite ih stresu!’

(FOTO) ANIMALEX: ‘Navijajte i veselite se, ali za boga miloga, ne bojajte životinje i ne izlažite ih stresu!’

- in Lifestyle

Udruga za pravnu zaštitu životinja odlučila je podsjetiti sve vatrene navijače da bojanje životinja u kvadratiće nije smiješno već – zlostavljanje

Mnogi su se već dugo unaprijed pripremali za navijanje tijekom Svjetskog prvenstva, a oni koji će to raditi izvan grada, na sve moguće načine odaju počast Vatrenima pa tako i – bojanjem životinja. I dok se mnogi hvale na društvenim mrežama koliko su se temeljito pripremili za spektakl, zaboravili su pritom da krše zakon.

Na to ih je odlučila podsjetiti i “ANIMALEX – Udruga za pravnu zaštitu životinja” stavkom iz zakona.

Njihov apel prenosimo u cijelosti:

“Čl. 5. st. 2. točka 26. Zabranjeno je: izlaganje životinja vatri, vrućim predmetima, nagrizajućim ili otrovnim tvarima te drugim fizikalnim ili kemijskim djelovanjima protivno odredbama ovog Zakona (Zakon o zaštiti životinja).

Zakonodavac za ovaj prekršaj nije predvidio kaznu.

Ovo nije niti smiješno, niti simpatično, ovo je zlostavljanje.

Znamo da volite nogomet, ali ovakvim postupcima smo zgroženi, kao i naši pratitelji koji su nam ovo poslali u inbox. Navijajte i veselite se, stavite svom psu maramu na kockice, ali za boga miloga, ne bojajte životinje i ne izlažite ih stresu, one nemaju pojma što se događa. #animalex”

S obzirom na brojne komentare koji im pristižu na službenu Facebook stranicu, istaknuli su: “Nas ne brine to što je šahovnica na guzici jednog, da prostite magarca, nego što je taj magarac morao proći cijelu torturu bojanja.”

Čl. 5. st. 2. točka 26. Zabranjeno je: izlaganje životinja vatri, vrućim predmetima, nagrizajućim ili otrovnim tvarima…

Objavljuje ANIMALEX-Udruga za pravnu zaštitu životinjaSrijeda, 11. srpnja 2018.

Vijesti.hr
Facebook

Komentari

Facebook Comments