(FOTO) I MEDO VOLI NOĆ VJEŠTICA: Noćas Crikvenicom šeće medo, građani budite oprezni!

(FOTO) I MEDO VOLI NOĆ VJEŠTICA: Noćas Crikvenicom šeće medo, građani budite oprezni!

- in Na rubu, Vijesti
Foto: Facebook P. Baretić

Medvjed je opažen večeras kako mirno šeće Crikvenicom

Poveći medvjed opažen je večeras kako mirno šeće Crikvenicom, informacija je koja kola večeras društvenim mrežama.

Građani se pozivaju na oprez, jer divlje životinje u potrazi za hranom mogu se nepredviđeno ponašati pa i napasti čovjeka ako se osjete ugroženima.

Stoga se preporuča izbjegavanje bliskog susreta sa životinjom kako bi pripadnici službi zaduženih za to mogli obaviti svoj posao i „otpratiti“ životinju natrag u prirodu.

Inače, u posljednje vrijeme na području Istre i Kvarnera učestali su “izleti” životinja koje inače obitavaju u divljoj prirodi prema naseljenim mjestima. (OVDJE). Stručnjaci pretpostavljaju da je to samo jedan od dokaza kako su njihova prirodna staništa na više načina ugrožena, uglavnom (nametljivim) djelovanjem ljudi.

Sve češće se u urbanim područjima naše i susjednih županija bilježe bliski susreti ljudi i divljih svinja, koza, lisica… a sada evo i  – medvjeda.

Podsjetimo, prije par tjedana u dvorište crikveničkog Dječjeg vrtića Radost ušetala je – divlja svinja. Dječji vrtić nalazi se u središtu grada, samo dvadesetak metara od mora. Odmah su reagirali crikvenički lovci, koji su otklonili opasnost. (OVDJE)

EPILOG priče pogledajte OVDJE!

Foto: Facebook P. Baretić

Komentari