(FOTO) I u Hrvatskoj se prodaju bilježnice za školarce koje su zgrozile roditelje: ‘To je ta poruka curicama’

(FOTO) I u Hrvatskoj se prodaju bilježnice za školarce koje su zgrozile roditelje: ‘To je ta poruka curicama’

- in Na rubu

U hrvatskim supermarketima počele su se prodavati bilježnice za učenike, a njihov sadržaj je mnoge zgrozio kao i oznaka za dobnu granicu

U Hrvatskoj i Srbiji počele su se prodavati školske bilježnice čije su korice na kojima se čak nalazi i oznaka za dobnu granicu zgrozile mnoge roditelje.

Prvi koji je o tome izvijestio je srpski Blic, uz komentare “jesmo li smo do toga došli” s obzirom na to da se radi o školskom priboru.

Bilježnica. 15+. Lipa Mill.

Objavljuje Seksizam naš svagdašnjiNedjelja, 5. kolovoza 2018.

Naime, na koricama spomenutih bilježnica mogu se vidjeti stilizirani crteži Jennifer Lopez i Kim Kardashian, a dame inače poznate po oblinama, još su više naglašenog seksipila.

Između njihovih likova “pršte” dolari s parolom “Najbolje prijateljice zauvijek”. Još gore, proizvođači su, svjesni neprikladnog prizora, stavili dobnu granicu od 15+ koja se nalazi u desnom gornjem kutu korica.

Takve bilježnice pronašli smo i u nekoliko naših supermarketa, ali izbor je još daleko veći pa se mogu kupiti primjerici čije korice “krase” i zagrljeni Vladimir Putin i Donald Trump, sukobljene pop pjevačice “u klinču”,…

Tražili smo komentar Ministarstva znanosti i obrazovanja, a njihov odgovor objavit ćemo po primitku.
Vijesti.hr
Foto: Twitter

Komentari