(FOTO) JESTE LI ZA LUDI MAŠKARANI PLES? Pogledajte kratki pregled maškaranih događanja na području grada Bakra

(FOTO) JESTE LI ZA LUDI MAŠKARANI PLES? Pogledajte kratki pregled maškaranih događanja na području grada Bakra

- in Glazba, Kultura, Mozaik

Uskoro nam počinje peto godišnje doba i vrijeme vladavine maškara u Rijeci i na širem riječkom području, a niti ove godine neće manjkati zabavnih događanja na području grada Bakra. Već ovu subotu 13. siječnja kreću tradicionalni maškarani tanci.

Maškarani tanci u periodu od 13. siječnja do 10. veljače održavati će se u Domovima kulture Škrljevo, Hreljin i u prostorijama udruge „La Bamba“ u Bakru. Za vas smo pripremili kratki pregled najzanimljivijih događanja u Bakru i njegovoj okolici. 

 

ŠKRLJEVO

Kao i svake godine u Domu kulture Škrljevo održavaju se maškarani tanci i to svaku subotu od 13. siječnja do 10. veljače od 21 i 30 do 4 sata ujutro. Za ugostiteljsku ponudu s pristupačnim cijenama zaduženi su Barkoncept.hr i Me Gusta gourmet pub, a za veselu atmosferu glavni “krivci” bit će “Trio Andreas”. Ulaz je besplatan. Dodatne informacije i rezervacije možete zatražiti preko e-mail adrese: skrljevskemaskari@gmail.com
 

HRELJIN

I ovo godine pozivamo sve ljude dobre volje na maškarane tance u Domu kulture Hreljin.
Za dobru atmosferu pobrinut će se Kumpanija Nebuloza, a ugostitelj je Barutana Hreljin.

Ulaz za maske je 10 kuna, a za ostale građane 20 kuna. Očekuju vas bogate tombule i nagrade za maske. Rezervacije stolova su besplatne.

 

BAKAR

Od subote 13. siječnja s početkom u 21 i 30 sati započinju maškarani tanci i u Bakru, u prostorijama udruge „La Bamba“ gdje vas čekaju svakakva iznenađenja i najorginalnije maškarane zabave.
Ulaz za članove udruge ” La bamba ” je besplatan, a za sve ostale cijena iznosi 20 kuna.
Pozvani su svi koji vole zabavu, maškare, smijeh i ples, na ove po svemu drugačije tance.

 

Subota 27. siječnja 2018.   Smotra zvončara „Zvona i kanat za bakarski kraj“

Turistička zajednica Grada Bakra, Grad Bakar i Kukuljanski zvončari pozivaju vas na smotru zvončara pod nazivom „Zvona i kanat za bakarski kraj“ u subotu, 27. siječnja 2018. s početkom u 10 sati. Povorka kreće sa Kukuljanova i prolazi kroz cijelo mjesto i završava ispred Doma kulture Kukuljanovo, u kojem će se održati maškarani tanci uz grupu Trio Vox s početkom u 19 sati.

 

Nedjelja 28 siječnja 2018.  Maškarana povorka umirovljenika

Udruga umirovljenika Grada Bakra organizira 8. Maškaranu povorku umirovljenika kroz Bakar. Okupljanje je zakazano ispred hotela Jadran u 14 sati.

 

Subota 04. veljače 2018. „Maškarani auto rally Pariz-Bakar“

Maškarani autorally Pariz-Bakar  nastao je kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović.

Ovogodišnji 27. Maškarani autorally Pariz – Bakar održava se u subotu, 04. veljače 2018. godine sa startom u 10 sati na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja). Suorganizatori rally-a su:  Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, Općina Čavle, TZ Općine Čavle, KU Špažićari, Škrljavske maškari i Bakarske maškare.

Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog Auto i Karting Saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu – itinereru i posebnih ispita spretnosti- vožnjom među čunjevima na poligonu.
Dužina samog rally-a je 37.8 km, vrijeme vožnje je oko 120 minuta. Specifičnost ovog autorally-a jest što svi sudionici, njihova vozila kao i svi suci moraju biti maskirani, pokazujući svoju maštovitost i kreativnost.

 

DJEČJE REDUTE

20. siječnja 2018. – Škrljevo od 17 do 20 sati

04. veljače 2018. – Kukuljanovo od 17 do 20 i 30 sati

 

PALJENJE MESOPUSTA – Utorak, 13. veljače 2018.

Bakar, Hreljin, Kukuljanovo, Škrljevo

Komentari