(FOTO) NOVO LICE GRADSKE TRŽNICE! Stigli novi kiosci s tendama, kako vam se sviđaju?!

- in RIJEKA I REGIJA

Na glavnoj riječkoj tržnici počelo je postavljanje novih aluminijskih kioska/kućica za trgovce. Dio ih je već u upotrebi, a dio još čeka u Verdijevoj ulici na svoj red za postavljanje na predviđeno mjesto na tržnici

Na Riječku tržnicu stižu novi aluminijski kiosci i drveni pultovi, a betonski bankovi će se urediti i na njih staviti nove tende. Šareni suncobrani odlaze u prošlost, a novi će biti u zeleno-bež boji. Trbuh grada u gradskim je rukama i više neće u koncesiju. Kroz nekoliko faza u tu će se djelatnost uložiti 20 milijuna kuna.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Ovaj prvi proces u koji smo krenuli koštat će otprilike oko 5 milijuna i 700 bez PDV-a”, rekao je Željko Smojver, direktor Rijeka plusa.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječka tržnica dobiva na taj način otpuno novi izgled. Konzervatori i urbanisti zahtijevaju da se svi čvrsti objekti na riječkoj tržnici uklone i zamijene drvenim pultovima koji će se nakon radnog vremena uklanjati. No, prodavači su i dalje zabrinuti zbog povremene poplave koja zapljusne tržnicu, kao i snažne bure zbog koje je nekad nemoguće raditi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Što oni misle, možete pogledati u prilogu.

Novu opremu nabavlja i postavlja Rijeka plus, tvrtka u stopostotnom vlasništvu Grada Rijeke, koja od sredine srpnja upravlja riječkim tržnicama. Investiranjem u novu opremu i uređaje, žele se stvorit bolji uvjeti za prodavače i kupce.

Oprema se postavlja u popodnevnim satima, odnosno nakon završetka radnog vremena tržnice, a opremanje tržnice bi trebalo biti završeno do kraja ožujka.

Nabavljeno je 90 kiosaka vrijednih 5,6 milijuna kuna, a osim toga je naručeno 50 novih drvenih štandova s tendama, koji koštaju 241 tisuću kuna, te 130 drvenih pultova i 200 postolja, vrijednih 220 tisuća kuna. U tijeku je i nabava 50 novih suncobrana te je raspisan natječaj za izvođača radova na obnovi postojećih betonskih stolova na koje će biti stavljene nove čelične konstrukcije i tende. Pritom se osobita pažnja posvećuje novom vizualnom identitetu tržnica.

Što se tiče radnog vremena tržnica, ono i dalje ostaje isto kao i do sada, budući da su sami prodavači istaknuli kako da izvan uobičajenog radnog vremena tržnice, nema nekog bitnog interesa kupaca. No, otvorena je mogućnost da se još jednom ispita interes kupaca za produljenjem radnog vremena.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tržni red

Gradsko vijeće Grada Rijeke na svojoj je sjednici u prosincu usvojilo novu odluku o Tržnom redu, u čije se izmjene krenulo nakon što je upravljanje tržnicama od koncesionara preuzela gradska tvrtka Rijeka plus. Tržni red je donio neke novosti, pa su tako na detaljan su način uređeni mogući slučajevi davanja prodajnog mjesta na korištenje trgovcu te su pobliže propisane obveze trgovca, dok će visinu zakupnina i ostalih naknada ubuduće donositi Rijeka plus uz prethodnu suglasnost gradonačelnika.

Komentari

Facebook Comments