(FOTO) REKORDI NA KRKU: U Zračnoj luci Rijeka nagradili 170.000 – tog putnika

(FOTO) REKORDI NA KRKU: U Zračnoj luci Rijeka nagradili 170.000 – tog putnika

- in RIJEKA I REGIJA

Zračna luka Rijeka oborila je rekord iz 2006. godine te dočekala svog 170.000 – tog putnika

Jubilarni putnici su Dragan i Marija Perčinić sa Raba koji su otputovali redovnim letom kompanije Eurowings u Stuttgart. Jubilarnim putnicima čestitali su i uručili prigodne poklone župan PGŽ Zlatko Komadina, zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić čestitao je rekordno ostvarenje Zračnoj luci Rijeka te istaknuo da je ono najbolja potvrda težnji da riječka zračna luka zadrži svoje mjesto na karti aerodroma u Hrvatskoj.

„U 2012. i 2013. godini imali smo oko 60 tisuća putnika godišnje te je aerodrom bio pred zatvaranjem uz velike financijske gubitke,“ istaknuo je zamjenik Boras Mandić te zaključio da je Zračna luka Rijeka sada izrazito poslovno stabilna uz ostvarenje velike dobiti.

U srpnju i kolovozu preko 40 tisuća putnika

Prije obaranja cjelogodišnjeg rekorda prometa, Zračna luka Rijeka ostvarila je rekordan promet na razini svih mjeseci ove godine. U srpnju i kolovozu ove godine prevezeno je preko 40 tisuća putnika u svakom pojedinom mjesecu.

Uvedene su redovite linije za Frankfurt, Eindhoven, Berlin te charter linije za Pariz. Uvedena je i redovna linija za Köln kompanijom Eurowings.

 

Zračna luka bilježi i rast teretnog prometa od 400 posto u odnosu na 2017. godinu. Bilježi i rekordne financijske rezultate pa se tako u 2018. godini očekuje ukupan prihod od 25 milijuna kuna, što je rast od gotovo 30 posto u odnosu na prošlu godinu, sa rekordnom dobiti od preko 2,5 milijuna kuna. Uz rast prihoda podrazumijeva se i rast zaposlenih sa 65 u 2017. godini na ukupno 96 zaposlenih u 2018. godini.

Ulaganja Primorsko-goranske županije

U posljednjih 7 godina u infrastrukturni razvoj Zračne luke Rijeka, Primorsko-goranska županija uložila je preko 3,5 milijuna kuna, te još oko 5 milijuna kuna kroz projekt Udruženog oglašavanja.

Turističko vijeće Turističke zajednice Kvarnera pod predsjedavanjem župana Zlatka Komadine pokrenulo je inicijativu za udruživanje novčanih sredstava u TZ Kvarnera namjenski za povećanje dolazaka u zračnom prijevozu na aerodrom Zračna luka Rijeka s ciljem razvoja područja Kvarnera kao avio-destinacije.

Primorsko goranska županija osigurala je kroz proteklih osam godina u taj je projekt uložila oko 5 milijuna kuna, a u ovoj godini za tu namjenu u proračunu je planirano 950 tisuća kuna.

Komentari

Facebook Comments