(FOTO) Riječanka nevjenčanom suprugu zabila nož u prsa: ‘Oprosti, ti si kriv, bio si previše agresivan’

(FOTO) Riječanka nevjenčanom suprugu zabila nož u prsa: ‘Oprosti, ti si kriv, bio si previše agresivan’

- in Crna kronika
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Uplašila sam se, zamahnula sam nožem iz straha’

Mirelu Šabanović (28) na riječkom Županijskom sudu više se ne tereti za pokušaj ubojstva, već za blaže kazneno djelo, pokušaj nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Šabanović je optužena da je nožem teško ranila tadašnjeg nevjenčanog supruga Dragana Micana (40) u kući na Krasici prije pet godina.

“Smatram se krivom”, izjavila je Mirela Šabanović, izmijenivši u potpunosti svoj dosadašnji stav o krivnji, nakon što je tužiteljica pročitala novu, za nju blažu optužnicu. Glavna rasprava je jučer okončana, ostala je još samo presuda u ovom ponovljenom suđenju koju će vijeće riječkog Županijskog suda, kojim predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić, objaviti u srijedu, javlja Novi list.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tereti se da je tijekom svađe s Micanom zamahivala prema njemu kuhinjskim nožem, dužine oštrice 21 centimetra, te mu zadala ubodnu ranu na granici prsnog koša i trbuha, a osim te teške ozljede, nanijela i ubodnu ranu na podlaktici. Više nema inkriminacije da je zamahivala prema partneru dvama kuhinjskim noževima, a jednim ga i ubola. Naime, Dragan je došao kući pripit i zgrabio Mirelu za vrat dok je rezala kruh, ona kaže da ga je prvo pokušavala odgurnuti, a kako je nije puštao nesvjesno je zamahnula nožem.

Mirela Šabanović je jučer izjavila da ostaje pri obrani koju je iznijela na prvom suđenju, u rujnu 2014. godine, kada je ustvrdila kako joj je ‘jako žao što je to trebalo završiti na takav način’, ali je to bila ‘nužna samoobrana’.

“Uplašila sam se, zamahnula sam nožem iz straha. Naime, kada me opet jače stisnuo za vrat dok sam kuhinjskim nožem rezala kruh, zamahnula sam nožem nesvjesno. Kada je Dragan odmah poslije sjeo na kauč u dnevnom boravku, rekla sam mu: ‘Oprosti, nije trebalo doći do toga. Ti si kriv, bio si previše agresivan”, navela je ranije u svojoj obrani, jučer pročitanoj u sudnici.
Vijesti.hr

Komentari