(FOTO) Riječkim Luminis lampama dvostruko priznanje za dizajn proizvoda

(FOTO) Riječkim Luminis lampama dvostruko priznanje za dizajn proizvoda

- in Biznis, RIJEKA I REGIJA

Nagrade novinara i stručnog žirija dodijeljene su na 45. Ambienti

Proteklog su vikenda na Zagrebačkom Velesajmu dodijeljene nagrade izlagačima 45. međunarodnog salona namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta. Luminis lampe osvojile su dvije nagrade za najbolji dizajn proizvoda – nagradu novinara unutar Dizajn zone te nagradu Dizajn plus.

Nagrada novinara već se tradicionalno dodjeljuje prvoga dana Ambiente, a ovaj put su u žiriju bili Boba Blašković iz Dbloga, Martina Strukić iz Večernjeg lista te Iva Ćurić i Goran Kovač iz Promogradnje.

Nagrade se dodjeljuju za radove izložene unutar Dizajn zone, namijenjene novitetima u industriji namještaja te novim trendovima uređenja interijera.

Novinari su najboljima proglasili Luminisove Cooper lampe, dok je Twenty-five suspension set rasvjetnih tijela osvojio nagradu za dizajn proizvoda Dizajn plus.

Foto: Davor Zunic / Fotofaktor

Luminis lampe nastaju u Rijeci, a dizajnira ih Martin Grubić koji je dio svog radnoga vijeka proveo na brodovima i u škverovima, a danas njegova rasvjetna tijela krase hotele, restorane i poslovne prostore u zemlji i inozemstvu. Lampe nastaju u suradnji s lokalnim riječkim majstorima, obrtnicima koji su također svoj zanat stjecali zahvaljujući riječkoj industriji. Specifične po jednostavnoj i neutralnoj formi te industrijskome stilu, lampe uglavnom nastaju ručnim radom, uz pomoć klasičnih strojeva.

Ovogodišnja Ambienta održavala se od 10. do 14. listopada predstavljajući koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji, a sudjelovalo je 332 izlagača iz 32 zemlje.

Komentari