(FOTO) RIJEKA I OKOLICA ZABIJELILI: Riječki prsten pod snijegom, poneki dijelovi Rijeke također pod tankim bijelim pokrivačem

(FOTO) RIJEKA I OKOLICA ZABIJELILI: Riječki prsten pod snijegom, poneki dijelovi Rijeke također pod tankim bijelim pokrivačem

- in RIJEKA I REGIJA
Krasica jutros u 5 sati (Foto: N. Jovetić)

Noćas je, sukladno prognozama, snijeg stigao i do priobalja,a zabijelili su Kukuljanovo, Krasica, Kastav, Viškovo, Saršoni, Drenova…

I dok oni najmlađi danas ujutro s udivljenjem gledaju kroz prozore i raduju se možebitnim snježnim radostima – ukoliko napada barem još malo snijega – drugi građani hvataju se za glavu zbog očekivanih ograničenja i usporavanja u prometu.

Foto: Nikola Jovetić

Ipak, većih problema ne bi trebalo biti jer su se u Zimskoj službi dobro pripremili za ovu mogućnost pa su još prije par dana prometnice širom županije posipane solju, a u pripremi su i sve raspoložive motorizirane snage Zimske službe koje u svakome trenutku mogu na cestama započeti s čišćenjem snježnih padalina.

Kastav (Foto: I. Liverić Jedriško)

Što se tiče situacije na prometnicama, situacija je prema najnovijem izvješću Hrvatskog autokluba sljedeća:

Za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorene su :

autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera
Jadranska magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja,
DC25 Gospić-Karlobag.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Grpci (Foto: Aida Alić)

Zbog oštećenja bukobrana za sav promet zatvorena je autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke.

Zbog olujnog vjetra te zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i Lici nema prohodne ceste za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Molimo vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke i Dalmacije zbog zabrane prometovanja kroz Gorski kotar i Liku i popunjenih odmorišta. Zbog popunjeg odmorišta Vukova Gorica molimo vozače tegljača i prikoličara koji kreću smjeru Rijeke da koriste ostala odmorišta prije čvora Karlovac Lučko, Desinec i Draganić.

Kastav (Foto: Slađana Tomaško)

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Čeglje-Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Kikovica.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog jakih udara vjetra i stvaranja snježnih zapuha mole se svi sudionici u prometu da smanje brzinu i povećaju opreznost na svim cestama kroz Gorski kotar.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama:

GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo,
DC3 Zdihovo-Gornje Jelenje-Kikovica;
DC32 GP Prezid-Parg-Delnice;
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;
DC203 GP Brod na Kupi-Delnice;
DC305 Parg-Čabar;
DC501 Gornje Jelenje- čvor Oštrovica-Meja;
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine;
ŽC5030 Platak-Kamenjak;
ŽC5032 Gornje Jelenje do Crni Lug;
ŽC5062 Bribir-Lukovo;
zaleđe Kraljevice i grada Bakra,
ostale županijske i lokalne ceste na području Gorskog Kotara.
ŽC5110 Krmpote-Alan i LC58031 Zalesina-Stari Laz i zatvorene su za sav promet zbog sniježnih zapuha
LC58107 Kraljevica (DC8) do Križišća (DC501 otvorena samo za osobna vozila.

Komentari