(FOTO) RIJEKA-ŽILINA 5:0 Uvjerljiva pobjeda Bijelih u pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori

(FOTO) RIJEKA-ŽILINA 5:0 Uvjerljiva pobjeda Bijelih u pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori

- in HNK Rijeka, Sport

Nogometaši Rijeke pobijedili su Žilinu 5:0 odigravši odličnu utakmicu protiv respektabilnog slovačkog prvoligaša

RIJEKA – ŽILINA 5:0

SC Ruteč. Bez gledatelja. Sudac: Andrej Žnjidaršić (Kranj).

Strijelci: 1:0 – Lončar (15), 2:0 – Pavičić (31), 3:0 – Gorgon (33), 4:0 – Heber (37), 5:0 – Puljić (73).

RIJEKA: Sluga (od 46′ Prskalo), Pavelić (61′ Raspopović), Župarić (od 80′ Župarić), Punčec (od 46′ Escoval), Zuta (od 61′ Mamić), Grahovac (od 61′ Božinov), Lončar (od 40′ Čanađija), Acosty (od 47. Kvržić), Pavičić (od 46′ Puljić), Heber (od 46′ Čolak), Gorgon (od 53′ Capan).

ŽILINA: Kaša (od 46′ Volešak), Vallo (od 65′ Benson), Sluka, Holubek (od 55′ Diaz), Kačer, Balaj (od 71′ Boženik), Moško, Pečovsky (od 55′ Klec), Škvarka (od 55′ Fazlagić), Mihalik, Volešak.

Žilina u ovoj utakmici nije predstavljala opasnost za riječki gol, dok su na drugoj strani nogometaši Rijeke bili prava napast za vratara Žiline.

Udarci Zute i Gorgona najavili su ono što slijedi, kao i dva opasna pokušaja Pavičića. U 16. minuti Gorgon je odlično gurnuo loptu za Lončara koji je bio siguran i prebacio vratara – 1:0.

Uslijedio je pokušaj Hebera, koji je u 30. minuti snažno pucao, ali vratar Žiline je bio siguran.

I onda je slijedila sjajna završnica riječkih nogometaša.

U 31. minuti Zuta je odlično primio jednu dugu loptu, odigrao za Hebera. Brazilski nogometaš gurnuo je za Pavičića koji je zatresao mrežu – 2:0.

Žilina se nije uspjela ni snaći, a nakon nove pogreške u sredini već je bilo 3:0. Pavičić je iskorstio dar, sjajno gurnuo za raspoloženog Gorgona – 3:0.

Ako to nije bilo dovoljno, točku na “i” stavio je Heber. Nakon jednog ubačaja Acostyja, lopta je došla do Hebera koji je pucao, branič Žiline skrenuo je loptu i ona je završila pod gredom – 4:0.

Rijeka je i u nastavku bila bolja momčad, stvorila nekoliko izglednih prilika, a pobjedu je potvrdila u 73. minuti. Čanađija je odigrao dugu loptu, Čolak prenio glavom za Puljića – 5:0.

Foto: HNK Rijeka

Komentari

Facebook Comments