(FOTO) RUJEVICA SE ZATRESLA U 89.: Puljićev gol nagrada za upornost i želju cijele momčadi!

- in HNK Rijeka, Sport

Rujevica se zatresla na samom kraju utakmice, no potez utakmice vidjeli smo u 63, minuti – nakon (još jednog) kornera odbijena lopta je došla na 18 metara gdje ju je Acosty akrobatskim skokom dohvatio „škaricama“ u zraku i uputio prema Malenici…

RIJEKA – OSIJEK 1:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 31. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 5.101.

Strijelac: Puljić (89)

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Punčec, Župarić, Zuta – Grahovac, Bradarić – Acosty, Pavičić (Kvržić, 75), Heber (Puljić, 82) – Čolak (Gorgon, 65)

OSIJEK: Malenica – Barać, Mioč, Jambor, Boban, Lopa (Mudražija, 82), Milović, Šorša, Škorić, Marić, Hajradinović (Bočkaj, 68)

Zaželjeli su se Riječani svoje Rijeke, zaželjeli su se i Bijeli slavlja pred svojim navijačima: gotovo mjesec dana, igrom prvenstvenog rasporeda, nije bilo utakmice na Rujevici! Usto, vladalo je idealno vrijeme za utakmicu, ljetna temperatura zraka taman je počela ubrzano padati kada je lopta krenula s centra u 19 sati. Svi preduvjeti za utamicu-ljepoticu bili su tu – no barem u prvom poluvremenu nije to bila utakmica kakvu smo svi priželjkivali…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Susret dva protagonista hrvatske prvenstvene „velike četvorke“, usto nakon Osijekove iznenađujuće pobjede nad Dinamom u prošlom kolu u Makisimiru, trebao je ponuditi nogomet za sladokusce, no osim iznimne borbenosti i trke ljubitelji „nogometnog poteza“ nisu se mogli previše radovati.

Osijek se pokazao žilavim suparnikom, uostalom Bijeli su ove prvenstvene sezone izgubili sva tri susreta s Osječanima.

Gabrijel Boban, Leonard Zuta. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Posebno su Osječani bili čvrsti u obrambenom bloku, iz kojeg su zapravo onako „pošteno“ ispali tek u jednom slučaju – u 40, minuti kada je Heber uspio sustići jednu dugu loptu prije vratara gostiju Malenice, zaobišao ga, no lopta po njegovu udarcu nije pronašla put u mrežu – završila je negdje u naručju pripadnika Armade.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osijek, unatoč nekoliko započetih obećavajućih kontranapada zapravo u cijelom prvom dijelu utakmice nije imao pravu priliku, što je sjajno, no problem je u tome što ni Bijeli nisu imali, osim ove Heberove, neku „mrtvu“ šansu. Potkraj poluvremena Župarić je pokušao (neopasno) glavom, u 18, minuti Acosty je s boka ubacio na peterac za Hebera koji zamalo kasni – i to bi uglavnom bilo sveod situacija nešto opasnijih po gol.

Tomislav Sorsa, Srdjan Grahovac. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Drugo poluvrijeme počelo je u istom ritmu no Bijeli su ipak još odlučnije krenuli po gol. Rezultat – najbolja šansa dotadašnjeg dijela utakmice, imao ju je Acosty!

Župarić mu je u 53, minuti dodao jednu okomitu loptu „u for“, Acosty ju je lijepo primio i iskontrolirao te u punom trku krenuo nešto iskosa prema Malenici. Oči u oči s vratarem gostiju, Acosty se tada odlučio za silinu nauštrb varanju Malenice, i uputio „bombu“ – ravno u tijelo istrčalog vratara. Šteta, trebao je Acosty ovu situaciju pretvoriti u vodstvo Rijeke!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imao je i Osijek svoju (polu) šansu u 57, minuti – nakon slobodnog udarca s lijeve strane lopta je naizgled bezopasno letjela prema rukama Sluge, no vratar domaćih nekako ju je uspio ispustiti. Odbijenu loptu netko je uputio prema golu Rijeke, no nasreću – preko grede.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je u 60, minuti izvela tko zna koji korner na utakmici, no obrana Osijeka bila je na visini – niti jedan ubačaj Srđana Grahovca nije rezultirao opasnijim udarcem nekoga od Bijelih.

I ako smo ustvrdili da je prvi dio utakmice bio siromašan potezima za nogometne sladokusce, sve nam je nadoknadio Acosty u 63, minuti – nakon (još jednog) kornera odbijena lopta je došla na 18 metara gdje ju je Acosty akrobatskim skokom dohvatio „škaricama“ u zraku i uputio prema Malenici. Nimalo bezopasan udarac – ponavljamo, s 18 metara! – završio je tik uz Maleničinu lijevu vratnicu!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Igra se potpuno rasplamsala, Bijeli su sve okomitiji i opasniji, i u 66. minuti, tek po ulasku Gorgona (umjesto Čolaka) svjedočili smo najljepšoj akciji Rijeka: Heber je oduzeo jednu loptu i krenuo u kontru, odigrao je sjajnu loptu za Gorgona koji je na sebe navukao vratara Malenicu i odigrao za Pavičića, ali udarac veznjaka Rijeke u čistoj situaciji otišao je pored gola!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 73, nova „mrtva šansa“ za Rijeku: Zuta je sjajno ubacio s lijeva, Gorgon je ostao sam na sedam metara, ali lopta po njegovu udarcu glavom odlazi daleko pored gola…

U 74, minuti gosti ostaju s igračem manje nakon što je Mirko Marić dobio drugi žuti odnosno isključujući crveni karton. Rijeka je krenula svim snagama po pobjedu, uglavnom tražeći slobodne Raspopovića i Zutu na bokovima, no nijedan od brojnih ubačaja s boka nije nažalost pronašao raspoloženog strijelca u bijelome dresu…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

A onda, kada se možda nakon brojnih promašaja malo tko i nadao, ekstaza na stadionu: Bijeli su poveli! Nakon jakog udarca Kvržića s lijeve strane Malenica je samo kratko odbio loptu, točno na noge Puljiću koji je ostao smiren i poentirao!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Komentari