(FOTO) “Stupići smutnje”: Postavljanje zaštitne ograde na nogostupe u Zametskoj ulici podijelilo građane

(FOTO) “Stupići smutnje”: Postavljanje zaštitne ograde na nogostupe u Zametskoj ulici podijelilo građane

- in RIJEKA I REGIJA
Foto: Čitatelj

“Kaos je već počeo”, javio nam je jedan čitatelj ponukan stvaranjem učestalih prometnih gužvi u Zametskoj ulici zbog zaustavljanja vozila na kolniku na toj frekventnoj prometnici

I dok kipti nezadovoljstvo vozača naviknutih na zaustavljanja tipa “samo da kupim sitnicu” ili “samo da iskrcam/ukrcam djecu u školu”, drugi stanovnici toga dijela grada oduševljeni su postavljanjem ograde koja priječi vozilima parkiranje – djelomično ili potpuno – na nogostupu u Zametskoj ulici, sve od križanja s Liburnijskom i Zvonimirovom ulicom prema sjeveru odnosno starom centru Zameta.

“Sada je puno sigurnije prolaziti nogostupom i šetati ovom dugačkom ulicom punom  lokalnih trgovina i drugih uslužnih objekata za građene” , govore nam neki građani koji pozdravljaju postavljanje zaštitne ograde.

No ovim potezom gradske uprave odnosno nadležnog gradskog trgovačkog društva najnezadovoljniji su oni vozači navikli na parkiranje svojih vozila ili na nogostupu ili na prostoru iza nogostupa u Zametskoj ulici gdje također kronično nedostaje parkirnih mjesta za stanare okolnih ulica.

Oni su se odjednom, žale se, “bez ikakve najave” ostali bez mjesta na kojima su godinama parkirali svoja osobna vozila. I to sada – po njima – postaje gorući i gotovo nerješivi problem!

“Bit će veselo od 15 sati nadalje kada se korisnici škole i vrtića  odluče doći po svoju djecu a 90 posto susjeda radi do 15, 16 ili 17 sati… Klasika!”, piše nam jedan čitatelj.

“Najveći problem u životu, preko noći, postalo mi je to gdje ću ostaviti svoj automobil”, govori nam jedan neutješni stanovnik Krnjeva koji smatra da je ovaj potez bio potpuno nepotreban.

Svoje nezadovoljstvo argumentirao je stalnim zastojima u prometu u Zametskoj ulici, za što krivi upravo novopostavljene zaštitne ograde na toj prometnici.

VIDEO DANA: 

Komentari