(FOTO) U MATULJIMA ZNAJU SVE O KAVI! Svjetska prvakinja baristica na otvaranju Hug&Punch centra izvrsnosti

(FOTO) U MATULJIMA ZNAJU SVE O KAVI! Svjetska prvakinja baristica na otvaranju Hug&Punch centra izvrsnosti

- in Biznis, Lifestyle
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Riječ je o Hug&Punch SCA Premier Campusu u Matuljima, centru izvrsnosti za edukaciju i certificiranje barista, prvom takvom centru u ovome dijelu Europe te jednom od ukupno devet na europskoj razini

Danas je u Matuljima otvoren Hug&Punch (H&P) SCA Premier Campus – centar izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu po internacionalnim standardima koji ima za cilj pomicanje granica svijeta kave u Hrvatskoj s brendova na single origin kave.

Pokretanje i otvaranje podržala je krovna organizacija za promicanje kvalitete kave Specialty Coffee Association (SCA) čije je striktne kriterije ovaj centar uspješno ispunio u procesu certifikacije za status Premier Campusa.

Prve korake Hug&Punch SCA Premier Campusa svojim je nastupom u sklopu radionice uveličala aktualna svjetska prvakinja i baristica Agnieszka Rojewska. U suradnji s Rojewskom osmišljen je ekskluzivni program edukacije u sklopu kojega su polaznici imali prilike nadograditi svoje vještine iz segmenta teksturiranja mlijeka te izlijevanja latte art figura.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

O ekskluzivnosti ovog prostora najbolje svjedoči podatak da je matuljski SCA Premier Campus prvi takav centar u ovome dijelu Europe te jedan od ukupno devet na europskoj razini.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Osim energije entuzijasta koji mijenjaju pristup espresso kavi, u Hug&Punchu profesionalci iz industrije kave sada imaju dostupne stručne edukacije autoriziranih predavača iz cijelog svijeta i to iz pet certificiranih modula: green – zelene kave, cuppinga – kušanja kave, roastinga ili prženja kave, zatim barista – kuhanja espressa te brewinga, odnosno kuhanja filter kave.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Najkvalitetnije kave svijeta na jednom mjestu

Hug&Punch se prostire na 600 četvornih metara posvećenih samo kavi, unutar kojih osim kao edukativni centar funkcionira i kao dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom te mikropržionica.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je i proizvodnja specialty kave, čime je njihova ponuda obogaćena i blendovima kave koji ljubitelje i znalce ovog napitka neće ostaviti ravnodušnima.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Osim Hug&Punch blendova kave, ponuda uključuje i tailor made rješenja što HoReCa partnerima omogućava kreiranje vlastite mješavine uz nadzor stručnjaka, pa tako svaki barista može kreirati novu mješavinu s vlastitim potpisom. Svaki proizvod koji tako nastane obogaćuje tržišnu nišu i podiže svijest konzumenata o jednom od najpoznatijih napitaka na svijetu.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Nikola Žiganto, voditelj projekta i naš poznati degustator kave i Domagoj Trusić, voditelj edukativnog centra te jedini SCA autorizirani trener u regiji za sve module edukacija, ističu kako uz status mikropržionice s vlastitim specialty brendom koja na jednom mjestu objedinjuje najkvalitetnije kave svijeta, Hug&Punch predstavlja i platformu u sklopu koje se o kavi može naučiti više.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Nova matuljska destinacija za kavoljupce zamišljena je kao open-door sistem proizvodnje koji kupcu nudi uvid u proces prženja kave, stoga svi posjetitelji mogu o svom najdražem napitku dobiti kompletne informacije ‘od zrna do šalice’.

“Želja nam je omogućiti ljubiteljima kave uživanje u kavi vrhunske kvalitete i provjerenog podrijetla, a baristima kontinuirano usavršavanje njihovih vještina. K tome, u našem je poslovanju naglasak stavljen i na optimizirani sustav transporta te skladištenja sirovina koji nas direktno veže na plantažera, bez posrednika u cilju kontrole kvalitete i cijene. Hug&Punch Premier Campus je centar izvrsnosti koji ima za cilj pokretanje tržišta kave u smjeru kvalitete i informiranosti o proizvodu u skladu s trendovima koji već dulji niz godina prevladavaju svjetskim tržištem kave ”, poručili su iz Hug&Puncha.

Način rada Hug&Puncha pozitivno utječe ne samo na kvalitetu svake šalice kave, već osigurava novi pristup kavi kroz HoReCa kanal te potiče razvoj sustava nabave certificiranih sirovina. U konačnici, Hug&Punch je svojim pristupom u fokus stavio farmere i konzumente.

Komentari