(FOTO) VATROGASCI JELENJE: „Apeliramo na sumještane da prilagode brzinu vozila uvjetima na vodi“!

(FOTO) VATROGASCI JELENJE: „Apeliramo na sumještane da prilagode brzinu vozila uvjetima na vodi“!

- in Izdvojeno, RIJEKA I REGIJA

Vatrogasci Jelenje imali su danas tijekom jutra jednu krajnje neobičnu intervenciju!

Vatrogasci tijekom svoje službe naviknu na najneobičnije pozive unesrećenih, od onog najgoreg – rasplamsalog požara – do mačaka koje „zapnu“ na visokim granama stabala.

No ni vatrogasci s Jelenja nisu danas mogli otprve povjerovati u dojavu koju su dobili od mještanke Dražica, a glasila je: „u kanalu rječice Sušice pluta osobno vozilo“!

Nakon prvotnog iznenađenja, krenuli su u akciju spašavanja prirode o čemu su na društvenoj mreži izvijestili javnost zanimljivom objavom, posve na tragu sličnih majstorskih objava HGSS-a.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

„Hvala “prijateljima” prirode što su nam omogućili jednu od zanimljivijih intervencija. Izvlačenje vozila iz Sušice odvijalo se na predjelu između Podkilavca i Bune ispod tzv. Novog naselja danas nešto prije 10. Mještanka nas je obavijestila da Sušicom pluta vozilo te smo se po opremanju uputili na lokaciju. Nesavjesni vozač nije zatečen u ili oko plutajućeg vozila marke Škoda.
Na izvlačenju vozila sudjelovali smo s tri vatrogasca i dva vozila.
Apeliramo na naše sumještane da prilagode brzinu uvjetima na vodi ;-)“, zamolili su vatrogasci s Jelenja svoje sumještane.

Zasad nije poznato kako se i zašto vozilo našlo u vodama Sušice.

Foto: Facebook

Komentari