(FOTO) VELIKO RIJEČKO SRCE: Na akciju darivanja krvi na Korzu odazvao se velik broj građana

(FOTO) VELIKO RIJEČKO SRCE: Na akciju darivanja krvi na Korzu odazvao se velik broj građana

- in RIJEKA I REGIJA

Ispred Malog salona, na Korzu su se Riječanima nudile krafne i čaj, a zahvalni obrok za darivatelje organiziran je u ribljoj konobi Feral

Humanitarna udruga Riječko srce i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka pozvali su sve građane Rijeke na izvanredno darivanje krvi u akciji “Koliko jako kuca riječko srce?”. Akcija je održana danas od 9-14 sati u prostoru Malog salona na Korzu a odazvalo 78 potencijalnih darivatelja, od kojih je krv moglo darivati njih 60 – među kojima 11 prvi put.

Od tih 11 bilo je čak osam žena, izvijestio je predsjednik Savjeta darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Ivo Vidotto.

„Darovati krv, znači darovati život. Ukoliko je tako, danas je 60 ljudi nekome darovalo ono najvrijednije – kapljicu života. Ujedno smo ovom akcijom, u partnerstvu s Crvenim križem Rijeka, potaknuli 11 osoba da danas prvi put daruju krv. Nadamo se da će u budućnosti postati redovni darivatelji, poput gospodina Mladena Šćulca, načelnika Vatrogasne zajednice Rijeka koji je ovom prilikom dao krv 55. put. Odazvali su se i pripadnici Civilne zaštite Rijeka te brojni građani koji su plemenitom gestom nastojali pridonijeti humanosti naše akcije. Gradonačelnik Vojko Obersnel pridružio nam se, pokazavši da naš rad sustavno prati i podržava. No, najvrijednija nam je podrška vas, građana grada koji je danas tekao crvenom bojom kapljice života, bez kojih ova akcija ne bi uspjela. Zahvaljujemo vam se na sudjelovanju te se veselimo narednim aktivnostima jer Riječko srce ne miruje kad su dobra dijela i humanost u pitanju“, poručili su danas organizatori na društvenim mrežama.

Vidotto je istaknuo da su se potrebe za krvlju od 2014. povećale gotovo za trećinu, te je potrebno motivirati što više građana da prepoznaju vrijednost darivanja krvi i uključe se.

Ispred galerije, na Korzu su se Riječanima nudile krafne i čaj, a zahvalni obrok za darivatelje organiziran je u ribljoj konobi Feral.

Foto: Humanitarna udruga Riječko srce

Komentari