(FOTO & VIDEO) DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE Položeni vijenci povodom obljetnice osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda

- in RIJEKA I REGIJA

Povodom današnjeg Dana antifašističke borbe, predstavnici Grada Rijeke položili su vijence na Spomeniku oslobođenja na Delti

Na svečanosti proslave Dana antifašističke borbe, u ime Grada Rijeke vijence su položili gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, uz predstavnike županijskih vlasti, antifašističkih organizacija i ostalih.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jučer je u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održana svečana akademija povodom današnjeg blagdana, na kojoj je gradonačelnik Obersnel iskazao zahvalnost partizanima i pomagačima Narodnooslobodilačkog pokreta za sve što su učinili za grad Rijeku i našu zemlju te rekao kako odgovornost za širenjem istine i prostora slobode leži na svima nama. (OVDJE)

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak časti osnivanju Prvog sisačkog partizanskog odreda, koji je formiran 22. lipnja 1941. godine u šumi Brezovica kod Siska.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovaj odred, utemeljen pod vodstvom članova Komunističke partije Hrvatske, predstavljao je prvu antifašističku postrojbu u tadašnjoj okupiranoj Europi, a njegovo osnivanje označava početak organizirane Narodnooslobodilačke borbe, čiji su se borci, vođeni idealima slobode i jednakosti, suprotstavili nacizmu i fašizmu te izvojevali pobjedu u Drugom svjetskom ratu.

Komentari

Facebook Comments