(FOTO & VIDEO) PAZITE GDJE PARKIRATE! Olujna bura ruši stabla, prevrće kamione i – meteorologe

(FOTO & VIDEO) PAZITE GDJE PARKIRATE! Olujna bura ruši stabla, prevrće kamione i – meteorologe

- in RIJEKA I REGIJA
Foto: Romina Marković

Olujna bura divlja Rijekom, okolicom i cijelim Kvarnerom cijelu noć i dan, a sve je više izvještaja o materijalnim štetama

Tako je danas na Donjoj Drenovi jak vjetar srušio stablo na parkirane automobile pa su vlasnici imali što vidjeti kada su došli po svoje limene ljubimce.

U slučaju ovakvih vremenskih nepogoda uvijek je dobro potražiti što sigurniju poziciju za ostavljanje vozila na otvorenom.

Foto: Romina Marković

Problemi su zabilježeni i u prometu, a usprkos redovnim upozorenjima HAK-a koje su dionice cesta otvorene za koju skupinu vozila, neki „pametnjakovići“ se ne pridržavaju uputa i zabrana. Tako je i ovaj vozač svoj kamiončić poljskih registracijskih oznaka provozao dionicom Hreljin-Kukuljanovo usprkos zabrani prometovanja – samo pukom srećom ostao je na kotačima!

Video sa riječke zaobilaznice dionica Hreljin – KukuljanovoVideo 00:30 do 00:45 kombi na 2 kotača Luđak poljak kroz zabranu

Posted by Danijel Draca on 13. studenoga 2017

Nisu bolje prošli ni meteorolozi!

“Maloprije smo izmjerili nalet bure od 171 kilometar na sat. Teško je opisati kako se osjećamo na takvom vjetru, to je samo letenje. Službeni podaci DHMZ-a pokazuju ipak malo manje nalete bure, no naš anemometar sad pokazuje kako je bura ojačala. S nama je ekipa ‘stormchasera’ iz Senja koja već dvije godine vjerno prikupljaju podatke i dokumentiraju svaku ovakvu jaku buru. Bura će još ojačati i takva će ostati cijelu noć ujutro. Sada tek ulazimo u sezonu bure”, javio se hrabri meteorolog Nikola Vikić-Topić iz Senja uživo, odradivši svoj posao, kao i uvijek – profesionalno, unatoč tome što ga je bura umalo otpuhala iz etera.

 

Komentari