(FOTOGALERIJA) KOLIKO SREĆE NA DJEČJIM LICIMA! Evo kako je bilo na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića PGŽ

(FOTOGALERIJA) KOLIKO SREĆE NA DJEČJIM LICIMA! Evo kako je bilo na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića PGŽ

- in RIJEKA I REGIJA

Na Festivalu su sudjelovala djeca iz 15 dječjih vrtića s područja županije

Na igralištu NK Mune u Munama održan je 17. olimpijski festival Dječjih vrtića Hrvatske – županijsko natjecanje, koji organiziraju Dječji vrtić Matulji i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije.

Na inicijativu Hrvatskog olimpijskog odbora na području Republike Hrvatske svake godine se u mjesecu svibnju na lokalnoj razini organizira sportsko natjecanje pod nazivom “Olimpijski festival dječjih vrtića”, koje okuplja djecu diljem Hrvatske. Organizaciju Olimpijskog festivala svake godine preuzima drugi vrtić, ovisno o mjestu održavanja.

Na Festivalu su sudjelovala djeca iz 15 dječjih vrtića s područja županije. Pokrovitelji Festivala su Primorsko-goranska županija, Općina Matulji i Hrvatski olimpijski odbor.

U ime PGŽ sudionike je pozdravio župan Zlatko Komadina.

“Ponosan sam što vam mogu reći da smo jučer prvi u Hrvatskoj dobili titulu „Županija prijatelj djece”, a ovo je jedan od razloga, upravo zato jer smo ovdje zajedno s djecom. Od malena se učite fair playu i sportskom duhu”, rekao je župan proglasivši igre otvorenim.

Na Olimpijskom festivalu predškolci su se natjecali u 6 disciplina za djevojčice i dječake: trčanje 50 m, štafeta 4×25 m, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, mali nogomet i potezanje konopca.

Foto: PGŽ (Još fotografija možete pogledati OVDJE)

 

Komentari