(FOTOGALERIJA) NOVA KRIMEJA: Pogledajte kako će Orijentov stadion izgledati kada Crveni zaigraju u Drugoj HNL

(FOTOGALERIJA) NOVA KRIMEJA: Pogledajte kako će Orijentov stadion izgledati kada Crveni zaigraju u Drugoj HNL

- in Sport

Na Krimeji se odnedavno gradi još jedna lijepa riječka priča, kako na sportskom tako i na infrastrukturnom planu. Pogledajte u fotogaleriji kako bi Orijentov stadion mogao izgledati u bliskoj budućnosti!

Momčad Orijenta 1919 u dosadašnjem dijelu natjecanja u okviru Treće HNL Zapad bilježi same pobjede – četiri kola, četiri uvjerljive pobjede, što daje nadu u ostvarenje cilja koje si je novo vodstvo kluba s Krimeje zadalo ove sezone – ekspresni povratak u Drugu HNL , što onda pak baca sasvim nove vidike na sportsku budućnost momčadi i politiku kluba.

Foto: Riječanin

Pored uspjeha na terenu, novi predsjednik Orijenta 1919 Saša Matijaš sa suradnicima razvija i nove ideje koje se tiču logistike koja mora pratiti ambicije. Tako su na Skupštini najavljena ulaganja u klupsku infrastrukturu, prije svega u modernizaciju tribina kultnog stadiona na Krimeji.

Saša Matijaš u ponedjeljak navečer postao je novi predsjednik Orijenta 1919. a izbor je potkrijepio i iznošenjem četverogodišnjeg plana razvoja klupskih struktura ali i prostora stadiona koji je spreman za kompletnu modernizaciju. Nakon uređenja fan shopa i (djelomično) svlačionica i prostorija tehničkih službi te novih reklamnih panoa, slijedi postavljanje novih stolica na centralnoj tribini u – naravno – crveno-bijeloj boji.

Razmišlja se i o izgradnji jedne posve nove, istočne tribine s nekih šest-sedam redova stolica, dok zasad ne postoji mogućnost izgradnje sjeverne i južne tribine jer bi se onda morali pronaći novi tereni za trening. Doduše, ti tereni bi se mogli osigurati relativno blizu, u Kampusu!

Ono što se pokušava učiniti u suradnji s Gradom Rijekom jest izgradnja VIP lože odnosno posebnog ulaza ispod zapadne tribine za VIP goste.

Iako na Skupštini kluba nije bilo nikakve euforije, jasno je da ovakvim tempom i zalaganjem svih klupskih struktura, od travnjaka do Uprave, Orijent 1919 može itekako računati na promociju u Drugu ligu, a zašto ne – jednoga dana – razmišljati i o Prvoj HNL gdje je Orijent, ne zaboravimo – već bio!

U tom smislu već se izrađuju troškovnici u suradnji s Gradom Rijekom, a konkretniji rezultati planova trebali bi pred gradske vijećnike krajem godine!

Sportski cilj kluba je, kaže ipak skromno Matijaš, „stvoriti stabilnog trećeligaša“, no po njegovim riječima treba razmišljati i o tome što učiniti ako ekipa zasluži viši rang natjecanja.

A to je sasvim izgledno nastave li „orijentaši“ ovim ritmom!

Komentari