(FOTO&VIDEO) IZVAN PROTOKOLA: U Rijeku stigao Norwegian Jade, najveći kruzer ove godine u riječkoj luci!

(FOTO&VIDEO) IZVAN PROTOKOLA: U Rijeku stigao Norwegian Jade, najveći kruzer ove godine u riječkoj luci!

- in RIJEKA I REGIJA
Foto: Facebook Josko BoskoFoto: Facebook Josko Bosko

Brod koji može prevesti 2882 putnika trebao je zapravo pristati danas u Splitu, no iz nekoliko razloga odlučeno je da produži prema sjeveru

Na virtualnu 360-stupanjsku turu Norwegian Jadeom krenite OVDJE

Bez prethodne najave i izvan protokola, u Rijeci se danas našao kruzer Norwegian Jade kompanije Norwegian Cruise Line koji je pristao na Kontejnerskom terminalu Brajdica. Putnici neće biti baš presretni vremenskim (ne)prilikama danas na Kvarneru, no ipak se nadamo da će biti dosta onih znatiželjnijih koji će udobnost brodskih salona zamijeniti istraživačkim izletima Rijekom i okolicom.

norwegian-brajdica

Kako se pojašnjava na facebook stranici Brodovi u Rijeci, „razlog je vrijeme, izuzetno vjetrovita bit će subota u Splitu pa je ocijenjeno da je pametnije produžiti put sjevera, odnosno do Rijeke, da se ne bi dogodio slučaj iz Nice od prije nekoliko dana gdje je Pacific Princess, kruzer koji nam stiže u studenom, udario u rivu te je došlo i do oštećenja. Zašto baš Rijeka, a ne neka druga sjevernija luka, nije nam poznato, ali očito je odrađen dobar posao da bi brod od svih luka došao baš k nama, a i Rijeka pomalo stječe status kruzing destinacije, posebno ove godine….“.

norwegian1

Niti jedan kruzer koji je ikada došao do Rijeke (pa čak ni Oriana i Crystal Serenity) nisu bili ove veličine – brod je dugačak 294 metra a širok 32 metra, može primiti od 2402 do 2882 putnika te 1100 članova posade. Po ovim parametrima nije mu ravna ni Queen Victoria koju očekujemo 2018. godine!

Norwegian Jade izgrađen je u Njemačkoj 2006. godine pod imenom Pride of Hawaii. Na svojih 15 paluba ima 1201 kabinu koje su klasificirane u 36 kategorija. Brod je u vlasništvu američke kompanije Norwegian Cruise Line, a plovi pod zastavom Bahama. Brod je oličenje luksuza što ćete vidjeti na fotografijama, virtualnoj turi i videu.

norwegian-jade-entertainment

Ovaj veličanstveni kruzer od 8. listopada plovi na turističkoj ruti Venecija- grčki otoci-Venecija, a nakon pristajanja na Krfu, Mikonosu, Santoriniju, Pireju evo ga u Rijeci. Posljednja stanica na ovom putovanju je Venecija gdje će pristati u nedjelju navečer. Putovanje na ovoj ruti stoji nekih, u prosjeku, 3500 dolara.

Na virtualnu 360-stupanjsku turu Norwegian Jadeom krenite OVDJE

Komentari