(FOTO&VIDEO) USUSRET RIJEČKOJ “AUDICIJI”: Sljedeći petak svi u Centar Zamet

(FOTO&VIDEO) USUSRET RIJEČKOJ “AUDICIJI”: Sljedeći petak svi u Centar Zamet

- in Kultura, Mozaik, RIJEKA I REGIJA

Karavana predstave “Audicija” se nastavlja. Tako će publika u Rijeci 03. studenog, Osijeku 04. studenog, te u Splitu 11. studenog imati priliku uživati i prisjetiti se nezaboravne ekipe koja nas je znala nasmijati do suza.

Tadašnji studenti Admir Glamočak, Branko Đurić, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina i Željko Ninčić žarili su i palili bivšom Jugoslavijom, a danas nakon trideset i tri godine i to na inicijativu Adnana Mundžića i u organizaciji ”Stage Production“, odlučili su se ponovno okupiti i još jednom opravdati status jedne od najuspješnijih i najgledanijih predstava.

Kultna predstava „Audicija“, nastala je u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni OBALA.

Par godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove “skica za lik i imitaciju”, uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, osmislili su predstavu koja će postati poznata pod imenom “Audicija”. Predstava ”Audicija” je jedini scenski projekt koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 milijuna ljudi.

Povodom 25. godišnjice nastanka „Audicije“ u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. godine skupili svi glumci iz originalne postavke i održali dvije predstave na ”Obali”. Ekipa planira veliku svjetsku turneju kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije, te Europa, Kanada, SAD i Australija.

Karte za hrvatsku turneju su puštene u prodaju preko sustava Ticketshop.hr, a kako je „Audicija“ iznimno popularna i posjećena predstava, ne propustite priliku i osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme.

Komentari