GLEDATE PORNHUB? Ako vam je stalo do privatnosti možda bi trebali ‘baciti oko’ na nove propise!

GLEDATE PORNHUB? Ako vam je stalo do privatnosti možda bi trebali ‘baciti oko’ na nove propise!

- in Lifestyle, Savjeti

Novorazvijena metoda provjere starosti posjetitelja mogla bi dovesti do stvaranja globalne baze podataka seksualnih navika, a procure li ti podaci u javnost, nije teško zamisliti nemile situacije u kojima će se korisnici naći

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation, GDPR) stupila je na snagu u travnju 2016. godine, a u primjenu kreće od 25. svibnja ove godine. S time je povezan i Zakon o e-privatnosti (ePrivacy Regulation) koji bi trebao zamijeniti dosadašnju europsku direktivu o zaštiti podataka i privatnosti, a koja se bavila problemima povjerljivosti informacija, tretmanom prometa podataka, spamom i internetskim kolačićima, između ostalog. Iako je još na razini prijedloga, zakon bi na snagu trebao stupiti također 25. svibnja.

MindGeek, tvrka u čijem su vlasništvu pornografska web odredišta poput PornHub, planira uskoro započeti s primjenom svoje novorazvijene metode provjere starosti posjetitelja, a koja bi mogla dovesti do stvaranja globalne baze podataka seksualnih navika.

Procure li ti podaci u javnost, nije teško zamisliti situacije u kojima će se brojni korisnici naći u popriličnim problemima, prenosi tportal.
Vijesti.hr

Komentari