I TO JE MOGUĆE: Muškarac tijekom općenja izveo ‘manevar Valsalva” pa oslijepio zbog prejakog orgazma

I TO JE MOGUĆE: Muškarac tijekom općenja izveo ‘manevar Valsalva” pa oslijepio zbog prejakog orgazma

- in Na rubu
Foto: Ilustracija

Vrlo jak orgazam koji je uslijedio nakon živahnog seksa rezultirao je hitnim odlaskom u bolnicu 29-godišnjeg muškarca koji izgubio je vid na jedno oko.

Izvješće Britanskog medicinskog časopisa otkrilo je uistinu neobičnu priču o 29-godišnjem muškarcu koji je došao u Hitnu pomoć žaleći se na smetnje središnje vizije lijevog oka, koje je primijetio čim se toga jutra probudio, piše Daily Mail.

Nakon pregleda liječnici su zaključili da je muškarac izveo “manevar Valsalva”, koji uključuje napinjanje abdominalnih mišića, naprezanje i zadržavanje daha, prilikom čega se povećava pritisak u prsima.

Zbog pritiska došlo je do pucanja krvne žile u oku, a nakon razgovora s muškarcem liječnici su zaključili da je do puknuća došlo zbog napora izazvanog divljim seksom.

“Priznao je kako je večer prije pojave simptoma imao snažan seksualni odnos. To je dovelo do dijagnoze – postkoitalna Valsalva retinopatija. To je stanje koje se samo rješava, a prognoze su izvrsne”, stoji u njihovoj objavi.

“Nije nam bila jasna dijagnoza i pacijent se morao vratiti na kontrolu za tri dana. Tijekom pregleda i razgovora bolesnik je tada liječnika izvijestio o epizodi snažnog seksualnog odnosa u večeri koja je prethodila pojavi simptoma”, piše u liječničkom izvješću.

Vijesti.hr

 

Komentari