IMA LI KRAJA TOME? Na Podmurvicama još jedna pješakinja stradala na obilježenom pješačkom prijelazu

IMA LI KRAJA TOME? Na Podmurvicama još jedna pješakinja stradala na obilježenom pješačkom prijelazu

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija (Miranda Cikotić/Pixsell)

Pješakinju je oborilo osobno vozilo Citroen riječkih registracijskih oznaka

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske jučer se dogodilo pet prometnih nesreća, a jedna je osoba teže ozlijeđena

Riječ je o 62-godišnjoj pješakinji, stradaloj u prometnoj nesreći oko 18 sati u Ulici Antuna Barca u Rijeci. Pješakinju je na obilježenom pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji vozač.

Od prometnih prekršaja izdvajamo vožnju pod utjecajem alkohola, a u ovom prekršaju je zatečen 49-godišnji vozač osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Kretao se državnom cestom 404 u Rijeci iz smjera Ulice Ivana Zajca u smjeru čvora Vežica, pri koncentraciji alkohola od 2,01 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u službenim prostorijama policije.

Jučer je posada policijskog presretača u Krešimirovoj ulici u Rijeci zaustavila 44-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je prošao na znak crvenog svjetla na semaforu.

Nadalje, u prometu na području Rijeke i Dramlja jučer su zatečene dvije osobe koje su upravljale osobnim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, a jedan od njih je upravljao i neosiguranim vozilom te sa sobom nije imao nikakve osobne isprave.

U središtu Rijeke zaustavljen je 32-godišnji vozač osobnog vozila koji je upravljao vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, dok je Crikvenici zaustavljen 38-godišnjak koji za vrijeme vožnje sa sobom nije imao niti vozačku dozvolu niti druge osobne isprave.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim prometnih nesreća i prekršaja jučer su zabilježena i dva istrčavanja srneće divljači na kolnik. Divljač je udarila u osobno vozilo na području Malinske te teretno vozilo na području Delnica. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a ukupna šteta se cijeni na oko 4.000 kuna.

Komentari