IMATE 18 GODINA I ŽELITE PUTOVATI? Europska unija prima prijave za besplatan prijevoz Europom!

IMATE 18 GODINA I ŽELITE PUTOVATI? Europska unija prima prijave za besplatan prijevoz Europom!

- in Vijesti
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ovaj projekt odgovor je na bujanje euroskepticizma stoga je političkom vrhu od iznimne važnosti da se među mladima poboljša osjećaj pripadnosti EU

Europska unija će od danas pa kroz iduća dva tjedna zaprimati zahtjeve za besplatnim kartama za željeznicu. Naime, ako imate 18 godina nudi vam se mjesečno putovanje tijekom kojeg možete obići pet zemalja Europske unije.

Iz proračuna je izdvojeno ukupno 12 milijuna eura, a projekt “Discover EU” bi trebao obuhvatiti oko 15.000 mladih iz svih zemalja Unije. Troškovi putovanja bit će pokriveni, dok će na mladima biti samo da se snađu oko hrane, smještaja i ostalih troškova.

Za besplatan prijevoz mogu se prijaviti svi koji su rođeni između 2. srpnja 1999. i 1. srpnja, 2000. godine i imaju valjanu putovnicu. Putovanja će biti dostupna od 9. srpnja do 30. rujna, a dužina trajanja puta može biti od jednog pa sve do 30 dana.

Minimum je posjetiti barem jednu stranu zemlju, a najviše je dopušteno četiri. Prijave za besplatan prijevoz se primaju individualno, možete se prijaviti kao grupa od najviše pet osoba, a postojat će nacionalne kvote kako bi besplatan prijevoz mogli iskoristiti državljani svih članica. S obzirom da se očekuje veći broj prijava nego li je to projektom predviđenom, mladi koji će aplicirati sudjelovat će u kvizu o Europskoj uniji.

Ovaj projekt odgovor je na bujanje euroskepticizma stoga je političkom vrhu, obzirom na izbore za Europski parlament koji su predviđeni za iduću godinu, od iznimne važnosti da se među mladima poboljša osjećaj pripadnosti Europskoj uniji, što je u svojoj izjavi dao naslutiti i povjerenik za mlade EU-a Tibor Navracsisc koji je kazao kako će ovo napraviti pozitivnu promjenu za sve sudionike.

Vijesti.hr

Komentari

Facebook Comments