KAKAV DOSJE! U Rijeci 19-godišnjak i 20-godišnjak krali od staraca, pljačkali i računalno varali – 12 puta!

KAKAV DOSJE! U Rijeci 19-godišnjak i 20-godišnjak krali od staraca, pljačkali i računalno varali – 12 puta!

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija

U dva slučaja 19-godišnjak je taksistima krao novčanike, u jednom slučaju uz prijetnju!

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 19 i 20 godina zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela, većinom iz domene imovinskog kriminaliteta.

Policija ih sumnjiči da su početkom rujna ove godine u Rijeci na drzak način okrali 77-godišnjeg hrvatskog državljanina kojem su otuđili mobitel, novčanik s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama te potom s otuđenom karticom u dva navrata na bankomatu podignuli novac. Spomenutoga su oštetili sveukupno za 11.500 kuna.

Osim toga, 19-godišnjaka policija sumnjiči i za dva kaznena djela počinjena tijekom rujna i listopada ove godine na štetu dvojice vozača taksija. U oba slučaja im je otuđio novčanike, a u jednom je to učinio uz prijetnju prema oštećenom. Sveukupna šteta u ova dva događaja cijeni se na oko 1.400 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za kaznena djela teške krađe, krađe i razbojništva te za po dva kaznena djela računalne prijevare i krivotvorenja isprave.

Osumnjičeni 20-godišnjak je prijavljen za kazneno djelo teške krađe te po dva kaznena djela računalne prijevare i krivotvorenja isprave.

VIDEO DANA:

Komentari