KAOS U RODILIŠTU: Otac kojemu je žena rađala razbijao po bolnici nezadovoljan tretmanom osoblja

KAOS U RODILIŠTU: Otac kojemu je žena rađala razbijao po bolnici nezadovoljan tretmanom osoblja

- in Vijesti

Nakon slučaja tragičnog poroda u Vinkovcima, novi nemili događaj zbio se sinoć u zadarskom rodilištu. Na sreću, s bebom je sve u redu, rođena je bez problema, no bilo je razbijanja, galame i lakših ozljeda, a sve zbog, navodno, lošeg odnosa medicinskog osoblja

Stakla na vratima ispred rađaonice u zadarskoj bolnici nema. Razbio ga je sinoć Ivan Ač, zabrinuti otac kojemu se rađalo prvo dijete.

“Na ulazu na odjel ginekologije 33-godišnjak je nezadovoljan prijemom medicinskog osoblja u jednom trenutku nogom razbio staklo na ulaznim vratima odjela. On je pri tom lakše ozlijeđen, s njim je potom bio obavljen razgovor u policiji”, izjavio je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Riječi jednog od liječnika u prolazu “pa rodit će ili neće roditi” nervozni i uplašeni Ivan, bez informacija o supruzi koja je rađala cijeli dan, nije shvatio kao šalu.

“To ne opravdava ovaj njegov način ponašanja. Kao što su liječnici odgovorni za svoje postupke tako je i taj čovojek odgovoran za svoje postupke i svoje nasilno, odnosno kažnjivo djelovanje”, rekao je Branko Dukić, voditelj Odjela za ginekologiju.

Revoltiranim ocu slijedi prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira. Ako ga bolnica odluči tužiti za oštećenje imovine, prijava će biti kaznena. Po savjetu svog odvjetnika mladi otac htio pred kameru.

Dvanaest sati nakon primanja u bolnicu i davanja “dripa” za pospješivanje trudova, Ivanova supruga je rodila zdravog dječaka.

“Žena je uredno rodila. Svatko ima neku pretpostavku kako porod treba izgledati. Malo su ljudi naelektrizirani na svaki postupak koji odudara od njihova razmišljanja, ali struka je struka”, dodao je Dukić.

Na rodilište u Zadru do sada nije bilo pritužbi.

“Što se tiče doktora, sestara, stvarno, sve pohvale. Tu sam rodila troje djece, sina, kćer i sad opet malog sina od 6 mjeseci”, rekla nam je Dajana Mustedanagaić iz Gračaca.

No, osim stručnosti liječnika i medicinskih sestara, svima koji zakorače u bolnicu ipak je važan i pristup pacijentu.
Nikolina Radić Ančić

Komentari

Facebook Comments