KONCERTNA POSLASTICA: Radojka Šverko poseban gost 27. festivala JazzTime Rijeka!

KONCERTNA POSLASTICA: Radojka Šverko poseban gost 27. festivala JazzTime Rijeka!

- in Mozaik
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Od 15. do 17. studenog održat će se međunarodni festival JazzTime Rijeka koji će u Hrvatski kulturni dom na Sušaku dovesti poznate riječke i strane jazz izvođače

Ovogodišnji program najavio je Damjan Grbac, umjetnički voditelj JazzTime-a, kazavši kako trodnevni program festivala uz strana imena poseban naglasak ima na riječke projekte i izvođače, te je podijeljen na koncertni dio koji će zaposjesti glavnu dvoranu HKD-a te opušteniji, zabavniji dio za kojeg je namijenjen Atrij.

Tako će u četvrtak od 20 sati započeti program na kojem će nastupiti Radojka Šverko sa svojim jazz triom, te elektro-akustični sastav „Techno Vikings“. U petak su na rasporedu „Zoran Majstorović 4tet“ i „The Mystic Rose Ensemble“, a posljednjeg dana JazzTime-a izvodit će „Kurt Rosenwinkel Standards Trio“ i „Blues Brothers Project by SuperCover Band“.

Najavljen 27. festival JazzTime RijekaSvoje nastupe najavili su Zoran Majstorović i Andy Cech koji su iskazali zadovoljstvo što će moći predstaviti svoj rad. Majstorović, predvodnik kvarteta neobična izričaja koji okuplja priznata strana jazz imena, naveo je kako će svoj repertoar temeljiti na vlastitim, originalnim skladbama, dok je Cech kazao kako će njegov Blues Brothers Project coverimapoznatih izvođača osigurati dobru zabavu.

Pročelnik gradskog Odjela za kulturu Ivan Šarar pozvao je sve Riječane da kupe kartu i dođu na JazzTime, navevši kako se posebno veseli što će Radojka Šverko po prvi puta uživo predstaviti svoj posljednji projekt.

„Rijeka živi fenomenalnu glazbenu jesen koja je započela Porto etnom, pa se nastavila festivalom Impulse, gostovanjem Lisinskog, a sad je na redu JazzTime, što čini bogat program glazbenih događanja u gradu“, kazao je Šarar.

Tijekom festivala u HKD-u i galeriji Kortil bit će postavljena izložba autora Jože Požrla koja prikazuje fotografske portrete jazz glazbenika, a najavljena je i prezentacija instrumenata riječkog Art of Music-a, kao i jazz diskografska izdanja domaćih i stranih izvođača.

Među ostalima, JazzTime podržavaju Grad Rijeka, PGŽ i Ministarstvo kulture, a više informacija o programu i ulaznicama može se saznati na web stranici web stranici festivala.

Komentari

Facebook Comments