Matjaž Kek podnio ostavku nakon poraza od Gorice!

Matjaž Kek podnio ostavku nakon poraza od Gorice!

- in HNK Rijeka, Izdvojeno, Sport
Matjaz Kek. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

HNK Rijeka ostala je bez trenera nakon što je trofejni trener Bijelih Matjaž Kek podnio ostavku

Matjaž Kek je pod bremenom loših rezultata Rijeke u posljednjih šest prvenstvenih utakmica podnio ostavku.

“Kap koja je prelila čašu” Kekovih nadanja u pomake nabolje bio je današnji poraz u Velikoj Gorici od Gorice 1:2 (OVDJE).

“Čuo sam se nakon utakmice s predsjednikom Damirom Miškovićem i od ovoga trenutaka više nisam trener Rijeke. Odluku smo donijeli zajedno. Ja sam najodgovorniji za rezultat, a u ovom trenutku treba nešto mijenjati. Ovo ostaje moj klub, hvala svima, ali ja odlazim”, rekao je Matjaž Kek na konferenciji za medije nakon utakmice. Presicu je odmah potom i napustio.

Na taj način Matjaž Kek je preuzeo odgovornost zbog lošijih rezultata momčadi na svoja leđa a HNK Rijeka je ostala bez trenera – i to ne “bilo kakvog”. Matjaž Kek će ostati zlatnim slovima upisan u povijest grada Rijeke i HNK Rijeke kao trener koji je donio prvi naslov prvaka Hrvatske u vitrine najdražeg kluba, a donio je zajedno s igračima i dva trofeja pobjednika Kupa Hrvatske.

Kek je na klupu Rijeke stigao u veljači 2013. i otada je vodio momčad u 270 utakmica. U trenerskoj karijeri je još vodio Ittihad iz Saudijske Arabije i slovenski Maribor. Također, vodio je nogometnu reprezentaciju Slovenije četiri godine u razdoblju od 2007. do 2011.

S Matjažom Kekom HNK Rijeka je gotovo redovito sudjelovala u europskim nogometnim natjecanjima, a triput je izboren i nastup u grupnoj fazi Europske lige čime je Rijeka u velikom stilu iskoračila na europsku nogometnu pozornicu te na njoj ostavila neizbrisiv trag pobjedama nad nogometnim velikanima poput Milana.

Očekuje se reakcija vodećih ljudi Kluba a pitanje je hoće li Kekovim stopama i još netko iz stručnog stožera.

Na najveće i najvažnije pitanje – tko će biti novi trener HNK Rijeke – još ćemo neko vrijeme morati pričekati.

 

Komentari

Facebook Comments