Mladićima upućeni pozivi za upis u vojnu evidenciju – pogledajte na koga se odnosi

Mladićima upućeni pozivi za upis u vojnu evidenciju – pogledajte na koga se odnosi

- in Vijesti
Foto: Ilustracija (Goran Stanzl/Pixsell)

Pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za uvođenje u vojnu evidenciju novaka (osoba muškog spola) rođenih 2000. godine, kao i osoba starijih godišta, koje do sada nisu uvedene u vojnu evidenciju.

Temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani („Narodne novine“ broj: 73/13, 75/15 i 27/16 i 110/17) pozivaju se sve muške osobe, hrvatski državljani, rođeni 2000. godine i starija godišta, koji do sada nisu uvedeni u Vojnu evidenciju, da se radi uvođenja u Vojnu evidenciju jave u Područni odsjek za poslove obrane, prema mjestu prebivališta.

Svi pozvani obvezni su se odazvati, a eventualnu spriječenost, osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji, opravdati Područnom odsjeku za poslove obrane.

Poradi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Obveza uvođenja u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju potražite na poveznici o Planu uvođenja novaka u vojnu evidenciju u 2018. godini.

Komentari