MONSTRUM IZ RIJEKE IZA REŠETAKA: Sedam godina seksualno zlostavljao kćer

MONSTRUM IZ RIJEKE IZA REŠETAKA: Sedam godina seksualno zlostavljao kćer

- in Crna kronika

Riječko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv Riječanina, te ga se osumnjičilo za sedam kaznenih djela koje je počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine

Za niz teških kaznenih djela, prije svega fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje, maltretiranje što je trajalo niz godina, osumnjičen je 55-godišnji Riječanin koji je jučer poslijepodne smješten u riječki istražni zatvor, piše Novi list. Žrtva je bila njegova 32-godišnja kći.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv Riječanina, te ga osumnjičilo za sedam kaznenih djela: dva kaznena djela rodoskrvnuća, dva teška kaznena djela protiv spolne slobode, dva delikta bludnih radnji i nasilje u obitelji.

Dosadašnja istraga pokazala je da je nesretna 32-godišnjakinja bila žrtva kaznenih djela u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kako piše Novi list određena je i visina jamstva od pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, ali, ako se to eventualno dogodi, aktivirat će se mjere opreza, zabrana kontakata i približavanja žrtvi.

Pritvorenom Riječaninu prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.

Komentari

Facebook Comments