Muškarac sa Srdoča koji je skrivao mrtvu majku a potom zapalio stan kazneno prijavljen za tri nedjela

Muškarac sa Srdoča koji je skrivao mrtvu majku a potom zapalio stan kazneno prijavljen za tri nedjela

- in Crna kronika
Foto: Riječanin

Sve to učinio je kako bi prevario nadležni centar za socijalnu skrb čime je državni proračun oštetio za najmanje 24.000 kuna

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje kaznenih djela povreda mira pokojnika, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i prijevara.

Za navedena kaznena djela osumnjičen je 42-godišnji hrvatski državljanin za kojeg je utvrđeno kako je nekoliko godina nakon smrti hrvatske državljanke, skrivao njeno tijelo te sve do rujna 2017. godine u njeno ime preuzimao novčanu pomoć.

Ovim je na prijevaran način doveo u zabludu nadležni centar za socijalnu skrb čime je državni proračun oštetio za najmanje 24.000 kuna.

Također se sumnjiči da je u namjeri prikrivanja kaznenog djela počinjenog na štetu državnog proračuna u rujnu 2017. godine u stanu na području Srdoča u Rijeci namjerno izazvao požar čime je u opasnost doveo ostale stanare zgrade i njihovu imovinu.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Komentari