NASTAVAK AGONIJE Avenati s Cesareom ‘uživa u Toskani’; Kuluz: ‘Ni nadležni u Italiji ne mogu pronaći mog sina’

NASTAVAK AGONIJE Avenati s Cesareom ‘uživa u Toskani’; Kuluz: ‘Ni nadležni u Italiji ne mogu pronaći mog sina’

- in Vijesti

Kuluz je stigla u Torino jer je očekivala da će otac dječaka dovesti u svoju kuću, no tvrdi da je ubrzo shvatila da su otišli na nepoznatu lokaciju

Devetogodišnji Cesare Avenati u utorak je oduzet majci Nini Kuluz i predan ocu Alessandru Avenatiju koji ga je odveo u Italiju. Agonija se za Kuluz nastavlja i u Italij iz koje poručuje kako više nije ljuta ni tužna.

“Ja više ne osjećam ništa i imam samo jedan cilj, a sve ću podnijeti da dođem do sina jer znam da me on čeka i da želi da njegova mama dođe po njega”, rekla je Večernjem listu Kuluz, koja je sa sestrom Vanjom u Italiju krenula odmah nakon što joj je sin odveden.

Stigla je u Torino jer je očekivala da će otac, kako je i najavljivao, dječaka dovesti u svoju kuću, gdje su nekada svi zajedno živjeli. No ubrzo je shvatila da su otišli na nepoznatu lokaciju i tada je pala u još veći očaj. Kuluz tvrdi da ni ona ni nadležne institucije u Italiji ne mogu ući u trag Alessandru Avenatiju, koji se javio navodno iz Toskane gdje je, kaže, samo na odmoru sa sinom, na što ima svako pravo nakon toliko godina razdvojenosti.

“Konačno sam sa sinom i lijepo nam je. Iako je odlazak iz Splita za sve bio jako mučan, Cesare se smirio već u automobilu kada smo bili na putu u Italiju. Istina je da nismo odmah otišli kući, ali nije bilo ni potrebe za time. Odlučio sam da odemo nekoliko dana na odmor u Toskanu, k rođacima i obiteljskim prijateljima. Da uživamo u miru i da se pokušamo povezati kao otac i sin”, izjavio je nakon povratka u Italiju Alessandro Avenati te podijelio s javnošću fotografije na kojima se vidi kako se s Cesareom igra na plaži.

Čim su objavljene, fotografije su na noge digle prijatelje Nine Kuluz te sve one koji je podržavaju u borbi za sina.

Riječ je, kažu, o insceniranim trenucima, a dječak je inače utučen i nesretan jer mu nedostaje majka. Isto tvrdi i Nina Kuluz, koja se posljednjih dana nekoliko puta čula sa sinom. Otac mu uglavnom na večer, oko osam sati, daje mobitel da se javi majci.

“Stalno mi govori ‘mama, mamice, molim te dođi po mene’. Ja mu odgovaram da hoću, ali da ne znam gdje je, a svaki put kad Alessandra pitam adresu, on kaže da nema više novca na mobitelu i poklopi. Tražila sam Cesarea da mi pokuša objasniti gdje su, rekao je da je to raskošan ulaz sa zlatnim lavovima i bijelim stupovima, ali ja ne mogu znati gdje je to”, kazala je Kuluz.

Dodaje da dječaku očito stalno govore da će ona doći kako bi ga smirili, a zapravo mu lažu te da je u drugom razgovoru s bivšim partnerom u pozadini čula dijete kako histerično vrišti i zapomaže, no otac je tvrdio da to nije Cesare.

Kuluz tvrdi da iz Italije ne ide dok ne vidi sina, a trenutačno sa sestrom boravi u stanu prijateljice. Alessandro Avenati pak tvrdi da ne želi trajno razdvojiti majku od sina te da će se vidjeti čim se vrate u Torino iako je Nina Kuluz zbog bijega potpuno izgubila skrbništvo te zapravo više nema nikakvo pravo da vidi sina, osim ako otac to ne odluči.

“Poslao sam Nini poruku da Cesare i ja idemo na put, a u poruci je pisalo i da ćemo se čuti čim se vratimo kako bismo dogovorili susret”, poručio je Avenati, koji se trenutačno drži preporuke stručnog psihologa koji mu je savjetovao da Cesareu treba malo vremena da bude sam s ocem te da ga ne bi trebalo buniti preranim susretom s majkom. Zaključili su kako je dječaku sad važna dosljednost, a to majci ne bi trebao biti problem s obzirom na to koliko je dugo Cesare bio samo s njom.

Institucije u Italiji zadovoljne su što su nakon godina nastojanja uspjeli vratiti svoga otetog malodobnog državljanina. Ne smatraju spornim način na koji se to učinilo, a Hrvatskoj zamjeraju to što za ovrhe nije osigurala tunel, poput onog koji se koristi na nogometnim stadionima, kako bi se od očiju javnosti zaklonio trenutak kada se Cesare odvodi, piše Večernji list.

Vijesti.hr
Foto: Facebook

Komentari

Facebook Comments