Nećete vjerovati koliko zarađuje Željka Markić: govorimo o milijunskim iznosima!

Nećete vjerovati koliko zarađuje Željka Markić: govorimo o milijunskim iznosima!

- in Biznis, Vijesti
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Njezina tvrtka Sermon, specijalizirana je za prevođenje, na svom vrhuncu imala je više od petnaest milijuna kuna prihoda

Glavno lice udruge U ime obitelji, Željka Markić fino posluje. Njezina tvrtka Sermon, specijalizirana je za prevođenje, na svom vrhuncu imala je više od petnaest milijuna kuna prihoda, piše tportal.

Za tvrtku u vlasništvu Željke Markić radi 13 prevoditelja, a osim usmenog i pisanog prevođenja, u ponudi imaju lekturu, korekturu i najam konferencijske opreme.

Prema informacijama s internetske stranice, Sermon je do sada surađivao s 20 kompanija i državnih institucija poput Hrvatske gospodarske komore (HGK), Državnog zavoda za statistiku (DZS), Zavoda za školstvo i Hrvatskog Caritasa.

Tvrtka je bila na svom vrhuncu 2012. godine kada je zaradila 16,6 milijuna kuna, a otad joj prihod pada. Tako je, primjerice, prošle godine prihod bio upola manji, odnosno osam milijuna kuna, što je čak za 2,8 milijuna kuna manje nego godinu prije.

I dok mu je zaduženost neznatna, ukupni kapital Sermona iznosi osam milijuna kuna. Markić je čak imala više od 17 milijuna kuna čiste zarade, od 2012. do 2017. godine, prenosi tportal.

U vlasništvu Željke Markić nalazi se i tvrtka SermonCRO koja je registriran u Srbiji pa nema podataka o njezinom poslovanju. Poznato je da se bavi farmaceutskim i biološkim istraživanjima.

Prema sudskom registru, njezin suprug liječnik urolog Tihomir Markić vlasnik je Poliklinike Victus. Podaci s Fine pokazuju da je poliklinika prošlu godinu imala zaradu od 306.271 kunu i gubitak od 18.605 kuna, a 2015. i 2016. godine nije imala prihoda, što znači da nije poslovala, javlja tportal.
Vijesti.hr

Komentari

Facebook Comments