NEMA VIŠE „CROCSICA“’?! Poznata tvrtka obuće zbog gubitaka zatvara svoje tvornice!

NEMA VIŠE „CROCSICA“’?! Poznata tvrtka obuće zbog gubitaka zatvara svoje tvornice!

- in Biznis
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Crocs ističe kako zatvara vlastite tvornice kako bi ‘uhvatili korak s rastućim tržištem’

Poznati brend obuće Crocs, koji nam je dao jedne od najsimpatičnijih i najpopularnijih natikača, na žalost svih obožavatelja njihovih proizvoda, objavio je kako uskoro prekida s radom.

Iz Crocsa u priopćenju ističu kako upravo rasprodaju proizvode iz posljednje dvije tvornice u Meksiku i Italiji, a glavna dobavljačica Carrie Teffner 2019. godine odlazi iz tvrtke.

Njezina odluka o odlasku došla je nakon poveće redukcije firme – u kratkom razdoblju zatvoreno je 28 od ukupno 558 trgovina Crocsa širom svijeta, a do kraja ove godine planira ih se zatvoriti još 132.

Crocs ističe kako zatvara vlastite tvornice kako bi ‘uhvatili korak s rastućim tržištem’, te kako će svoju proizvodnju prenijeti na vanjske suradnike. Inače, sjedište ove tvrtke osnovane 2002. godine je u kanadskom Torontu.

Od 2014. godine pa do danas, tvrtka Crocs bilježi polagani, ali konstantni pad cijena dionica. To se promijenilo u srpnju ove godine, kad je firma lansirala novu verziju poznate obuće – Crocsice s cisokim petama, stoga vijest o zatvaranju tvornica dolazi kao iznenađenje za sve upućene u modnu industriju.

Vijesti.hr
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Komentari