Ni brza intervencija liječnika nije pomogla: motociklist preminuo nakon prometne nesreće na Jadranskoj magistrali

Ni brza intervencija liječnika nije pomogla: motociklist preminuo nakon prometne nesreće na Jadranskoj magistrali

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija (Riječanin)

Motociklist je stradao u trenutku kad je izgubio nadzor nad motociklom, pao i udario u betonski usjek

U nedjelju navečer, oko 21.30 sati, četrdesetpetogodišnji motociklist stradao je u prometnoj nesreći vozeći Kawasaki riječkih tablica u Selcima, kod  skretanja za Bribir. (OVDJE)

Nažalost, unesrećeni je preminuo unatoč brzoj liječničkoj intervenciji, vijest je pristigla iz riječke policije.

Do ozljeda fatalnih po život došlo je u trenutku kada je nakon gubljenja nadzora nad motociklom pao s vozilom na kolnik i pritom tijelom udario u betonski usjek.

Promet ovo dionicom od 21.40 do 00.20 sati odvijao se jednom kolničkom trakom uz regulaciju prometne policije.

U nedjelju poslijepodne dogodila se još jedna prometna nesreća u kojoj je teško stradao 49-godišnji motociklist. Nesreća se dogodila u Ustrinama na Cresu.

Vozač motocikla se kretao iz smjera Malog Lošinja prema Cresu upravljajući motociklom marke Honda, pulskih registracijskih oznaka. Do nesreće je došlo prilikom pretjecanja osobnog vozila VW Caddy, riječkih registracijskih oznaka, koje je skretalo ulijevo, a kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Radi pružanja liječničke pomoći 49-godišnji vozač motocikla je prevezen u KBC Rijeka.

Zbog prometne nesreće promet ovom dionicom bio je zatvoren do 18.05 sati, nakon čega je u potpunosti uspostavljen u 18.40 sati.

U prometnim nesrećama proteklih dana ozlijeđena su još su dvojica vozača motocikla marke Kawasaki, riječkih i zagrebačkih registracijskih oznaka.

Riječ je o 39-godišnjaku ozlijeđenom u prometnoj nesreći koja se dogodila 20. travnja oko 18 sati na području naselja Soboli na Čavlima te 24-godišnjaku ozlijeđenom u prometnoj nesreći 21. travnja oko 10.35 sati na području Fužina.  Spomenuti 24-godišnjak je motociklom prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u osobno vozilo kojim je upravljala 55-godišnjakinja, a policija je utvrdila kako je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Policija još jednom upozorava sve sudionike u prometu – a posebno motocikliste –  na pojačan oprez, pridržavanje prometnih propisa i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti.

Komentari