OBAVIJEST IZ ENERGA: Počinju radovi na obnovi toplovoda u Srdočima

OBAVIJEST IZ ENERGA: Počinju radovi na obnovi toplovoda u Srdočima

- in RIJEKA I REGIJA

Radovima, kojima će se zamijeniti oko 200 metara toplovodnih cijevi, bit će obuhvaćeni objekti u Ulici Gustava Krkleca, kbr. 8, 10, 12, 14 i 16.

U sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci, u ponedjeljak, 16. listopada, započinju radovi na obnovi sustava distribucije toplinske energije na sustavu distribucije toplane Srdoči, izvijestio je Energo. Radovima, kojima će se zamijeniti oko 200 metara toplovodnih cijevi, bit će obuhvaćeni objekti u Ulici Gustava Krkleca, kbr. 8, 10, 12, 14 i 16.

Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015. godine. U sklopu ove faze radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim twin-pipe cijevima na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Srdoči prema stambenim zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži.

Tijekom trajanja radova na zamjeni toplovoda u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su privremeni prekidi isporuke toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni te će se za njih osigurati alternativni način zagrijavanja, putem mobilnih kotlovnica.

Zamjena toplovoda u naselju Srdoči unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada Iskustva prve faze projekta obnove toplovoda u Rijeci (zamjena toplovoda u naselju Vojak) pokazala je smanjenje emisije C02 I troškova održavanja, što je dovelo do smanjenja toplinskih gubitaka mreže za 10-15% te troškova održavanja, kao i smanjenje u gubicima vode i potrošnje električne energije.

Očekivano trajanje radova je do 20. studenoga 2017. godine. Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner Graditeljstvo d.o.o.

Energo moli stanovnike u naselju Srdoči za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene prometne signalizacije te korištenje alternativnih pravaca prometovanja za vrijeme trajanja radova.

Informacije o radovima redovito će biti objavljivane na Energovim internetskim stranicama.

Komentari