OBERSNEL U PARIZU: Hoće li francuski investitori „zagristi“ za projekte Žabice, marine u Porto Barošu, razvoj luke…?

OBERSNEL U PARIZU: Hoće li francuski investitori „zagristi“ za projekte Žabice, marine u Porto Barošu, razvoj luke…?

- in Vijesti

Riječki gradonačelnik je u Parizu predstavio investicijske potencijale Rijeke

Na poziv Francuskog udruženja poslodavaca (MEDEF) te u suradnji s Veleposlanstvom Hrvatske u Francuskoj, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel danas je u Parizu predstavio investicijske potencijale Rijeke

Gradonačelnik je tako vodećim ljudima MEDEF-a predstavio projekte vezane uz razvoj Rijeke kao prometnog čvorišta, poput rekonstrukcije pruge Škrljevo-Rijeka-Jurdani ili pak projekata vezanih uz razvoj riječke luke.

Predstavio je i projekt Europske prijestolnice kulture te projekte koji su financirani iz EU sredstava, a za koje je Rijeka osigurala čak 203,9 milijuna eura iz EU fondova, među ostalim i za veliki projekt vodoopskrbe i odvodnje.

Govorio je i o projektu izgradnje kompleksa Zapadna Žabica koji uključuje i novi autobusni kolodvor, garažu te nova prometna rješenja, ali i o projektima Delte i Porto Baroša u kojem je planirana marina, te o drugim gradskim projektima.

Uz gradonačelnika Obersnela, projekte svojih gradova predstavili su i Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda i Tomislav Krolo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka.

Nakon ovog predstavljanja, predstavnici hrvatskih gradova sastali su se s predstavnicima francuskih tvrtki kojima su također predstavili investicijske potencijale svojih gradova.

Također, susreli su se i sa Jin Kimom, predstavnikom međunarodne Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) sa sjedištem u Parizu.

Gradonačelnik je vodećim ljudima MEDEF-a predstavio projekte vezane uz razvoj Rijeke kao prometnog čvorišta

Foto: Grad Rijeka

Komentari