OLUJA ČUPALA STABLA: Župan Zlatko Komadina proglasio elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara

OLUJA ČUPALA STABLA: Župan Zlatko Komadina proglasio elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara

- in Vijesti
Foto: Facebook/M. Tatalović

Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara zbog velikih šteta prouzrokovanih olujnim vjetrom i kišom

U jutarnjim satima olujno nevrijeme paraliziralo je Gorski kotar. Snažni olujni vjetar i kiša blokirali su Gorski kotar, a zbog opasnosti od pada stabala na kolnik za sve skupine vozila zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) Kikovica-Delnice-Zdihovo.

Slijedom toga, stiglo je priopćenje iz kabineta župana Komadine. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara zbog velikih šteta prouzrokovanih olujnim vjetrom i kišom.

Zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar prema Zagrebu (DC3), i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja. Prema informacijama dežurnih službi, štete od olujnog vjetra i kiše najveće su u Vrbovskom, Čabru i Brod Moravicama. Oštećeni su krovovi, a velikih problema bilo je na državnim prometnicama zbog srušenih stabala.

Olujni vjetar oštetio je krov Osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića” u Vrbovskom zbog čega nije bilo nastave. Nastava nije održana ni u Područnoj školi Gerovo i Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ u Čabru kao ni u školi u Brod Moravicama zbog nestanka struje.

Zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Marko Boras Mandić s Matkom Škalamerom, pročelnikom PU Rijeka Državne uprave za zaštitu i spašavanje obišli su šire područje Delnica i Mrkoplja te Vrbovsko.

Vijesti.hr
Facebook / Milorad Tatalović

 

Komentari