Optužena za pokušaj ubojstva u Rijeci: Pijana uzela nož pa ga zabila muškarcu u leđa

Optužena za pokušaj ubojstva u Rijeci: Pijana uzela nož pa ga zabila muškarcu u leđa

- in Crna kronika

Do incidenta je došlo do 11. siječnja ove godine u kasnim satima, u stanu na Rastočinama 6.

41-godišnjoj ženi iz Rijeke koja je optužena za pokušaj ubojstva muškarca u svojem stanu, S.T., suđenje će započeti za desetak dana, piše Novi List.

Podsjetimo, do incidenta je došlo do 11. siječnja ove godine u kasnim satima, u stanu na Rastočinama 6.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo tereti Tupek da je za vrijeme konzumiranja alkohola s 37-godišnjim D.R., s police u kuhinji uzela nož te u trenutku kada joj je on bio okrenut leđima, zamahnula nožem i ubola ga u lijevu stranu gornjeg dijela leđa.

Ubodna rana je bila teška i po život opasna, a ranjeniku je život spašen samo hitrom intervencijom liječnika i hitnim operativnim zahvatom.

Pijana za vrijeme napada

Kasnije je ustanovljeno da je okrivljena S.T. u vrijeme događaja bila pijana, a u krvi joj je izmjerena koncentracija od 2,02 promila alkohola. Ranjeni D.R je pak u krvi imao 1,08 promila alkohola.

Optužena, koja je inače nezaposlena administrativna tajnica i njegovateljica, na ispitivanju u tužiteljstvu branila se šutnjom. Ranjeni D.R. je pak policiji ispričao da je S.T. upoznao na riječkoj psihijatriji, da su se skupa liječili od ovisnosti o alkoholu te da su zajedno bili na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

“E, sad ćeš vidjeti”

D.R. je istražiteljima ispričao da je S.T. rekao da bi se morao otići naći sa svojom zaručnicom, ali se brava na vratima pokvarila i nije mogao izaći van. Kasnije je otišao do hladnjaka i pojeo par feta salame, a onda je u dnevnom boravku kleknuo pred trosjed i počeo psovati jer nema što jesti i ne može iz stana.

Kako kaže D.R., S.T. mu je tada rekla: “E, sad ćeš vidjeti”. Nedugo zatim čuo je zvuk pribora za jelo, a potom osjetio oštru bol ispod lopatice i kriknuo. Muškarac je potom otpuzao do kreveta pa prema vratima stana i počeo dozivati u pomoć. Prema njegovim riječima, tada je S.T. shvatila što je napravila pa je i ona počela zazivati pomoć.

Hitna pomoć je stigla brzo te muškarcu spasila život.
Vijesti.hr

Komentari