Otvara se prvi riječki kraljevski Oktoberfest!

Otvara se prvi riječki kraljevski Oktoberfest!

- in Lifestyle
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Na Oktoberfestu točit će se i posebno Kaltenberg Spezial pivo koje ćete moći kušati uz tradicionalnu bavarsku hranu

U petak, 5. listopada s početkom u 18 sati na adresi Kukuljanovo 336 svečano će se otvoriti prvi riječki kraljevski Oktoberfest u Ludwig’s Gastro Pubu – poslovna zgrada Kaltenberg Adria d.o.o.

Prinz Ludwig (1786.-1868.), kasnije kralj Ludwig I oženio se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe-Hildburghausen.

Taj dan bio je polazna točka za najveći svjetski festival piva – München Oktoberfest. Naime, svi građani Münchena bili su pozvani da prisustvuju svečanosti, održanoj na poljima ispred gradskih vrata, kako bi proslavili kraljevski događaj. Nakon toga polja su imenovana Theresienwiese u čast princeze i od tada su to ime zadržale, iako su mještani skratili ime jednostavno na “Wiesn”. I dan danas Kaltenberg slavi Royal Wiesn (tj. Royal Oktoberfest).

Današnji vlasnik Kaltenberga, Prinz Luitpold von Bayern prenosi jedinstvenu tradiciju pivara, ne samo u dvorcu Kaltenberg, nego i na međunarodnoj razini.

Blisko surađujući s Kaltenbergovim međunarodnim partnerima, uspostavio je stroge standarde za pripremu piva i doveo užitak bavarskog piva u mnoge zemlje, a isto tako i obilježavanje Royal Oktoberfesta.

Ove godine pivovara Kaltenberg Adria, po prvi put slavi kraljevski Oktoberfest u Ludwig’s Gastro Pubu, na Kukuljanovu.

Po tradiciji, proizveli su i Kaltenberg Spezial pivo koje će se točiti na Oktoberfestu uzi tradicionalnu bavarsku hranu.

Za vrhunsku atmosferu na otvorenju pobrinuti će se band Dellboys te DJ.

VIDEO DANA:

Komentari